Resepti (4 hengelle)
Marenki
100 g kananmunanvalkuaista
150 g sokeria
150 g tomusokeria
Raparperi-ruusu granita
8 kpl raparperia
1 dl sokeria
1 dl valkoviiniä
1 dl vettä
2 tl ruusuvettä
200 g maustamatonta turkkilaista jogurttia
Aloita marengista, että se ehtii kuivua. Voit tehdä sen myös valmiiksi edellisenä päivänä. Vispaa valkuaiset yleiskoneen kulhossa kovaksi vaahdoksi. Samalla lisää pikkuhiljaa sokeri joukkoon. Kun sokeri on lisätty, lisää tomusokeri. Vispaa niin kauan kunnes marenki on kovaa vaahtoa ja pysyy kasassa. Levitä marenki leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 100 asteessa n. tunnin ajan. Jäähdytä.
Kuori raparperit pientä veistä apuna käyttäen. Ota kuoret talteen kattilaan ja lisää joukkoon sokeri, valkoviini ja vesi. Kiehauta. Lisää ruusuvesi ja anna maustua 10 minuutin ajan. Siivilöi liemi talteen toiseen kattilaan. Leikkaa kuoritut raparperit n. 1 cm kokoisiksi paloiksi ja lisää ne liemen joukkoon. Hauduta raparperin paloja liemessä miedolla lämmöllä pehmeäksi n. 10 minuutin ajan. Kaada liemi talteen ja pakasta se. Kun liemi on jäässä, raasta se haarukalla granitaksi.
Kokoa annos. Laita jälkiruokakulhon pohjalle lusikallinen turkkilaista jogurttia, sen päälle lusikallinen haudutettua raparperia, murusta marenkia päälle ja lisää pari lusikallista granitaa päälle. Koristele halutessasi kuivatulla ruusulla tai muilla syötävillä kukilla.
// Canvas Canteen on kokkipari Inan ja Ronin ravintola Punavuoressa, jossa tarjoillaan laadukkaisiin kauden raaka-aineisiin keskittyviä annoksia miljöössä, joka tuntuu siltä kuin tulisit ystävän luokse lounaalle. Heidän uudesta ravintolastaan löytyy Blaun Lumo-keittiö sinisessä sävyssä.