4 hengelle / valmistusaika 45 min
Tämä parsa annos on kuin kevät lautasella. Valkoinen parsa ja ranskalainen Gribiche-kastike sopii täydellisesti lisukkeeksi sellaisenaan tai siitä voi tehdä ruokaisamman lisäämällä pohjalle vaikka salaattisikuria.
Aloita kastikkeesta. Keitä kananmunia 8 minuuttia ja jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja laita ne tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon kaprikset, lehtipersiljaa, rakuunaa, punaviinietikka ja majoneesi. Aja tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Kuori parsa. Leikkaa kannat pois ja leikkaa ne sen jälkeen viistosti n. 3 cm kokoisiksi paloiksi. Levitä parsat uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa 10 minuutin ajan. Jäähdytä ja raasta päälle sitruunankuori ja purista joukkoon sitruunanmehu.
Annostele parsa annos lautaselle. Laita pohjalle parsat, päälle gribiche-kastiketta ja viimeistele tuoreilla yrteillä, kuten rakuunalla ja lehtipersiljalla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.
// Voit vierailla Canvaksessa lounaalla Pursimiehenkadulla arkisin 11:30-15. Canvaksesta löydät myös Blaun vuoden 2022 Habitare-osastolta uusiokäyttöön otetun Lumo-keittiön!