Valkoista parsaa ja Gribiche-kastiketta by Canvas

Ina Niiniketo pyörittää yhdessä kumppaninsa Roni Kerttulan kanssa Punavuoressa Canvas Canteen ravintolaa, joka keskittyy sesongin mukaisiin kasvispainotteisiin ruokiin. Nyt huippusuosittu Canvas raottaa ruokansa saloja uudessa Blau x Canvas reseptisarjassa, jossa Ina jakaa kanssamme ravintolan sesongin parhaita reseptejä ja kertoo miten kokata kotona kuten Canvaksessa!

4 hengelle / valmistusaika 45 min

Tämä parsa annos on kuin kevät lautasella. Valkoinen parsa ja ranskalainen Gribiche-kastike sopii täydellisesti lisukkeeksi sellaisenaan tai siitä voi tehdä ruokaisamman lisäämällä pohjalle vaikka salaattisikuria.

Tarvitset

  • 500g valkoista parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku ranskalaista rakuunaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl majoneesia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

 

Tee näin

Aloita kastikkeesta. Keitä kananmunia 8 minuuttia ja jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja laita ne tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon kaprikset, lehtipersiljaa, rakuunaa, punaviinietikka ja majoneesi. Aja tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Kuori parsa. Leikkaa kannat pois ja leikkaa ne sen jälkeen viistosti n. 3 cm kokoisiksi paloiksi. Levitä parsat uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa 10 minuutin ajan. Jäähdytä ja raasta päälle sitruunankuori ja purista joukkoon sitruunanmehu.

Annostele parsa annos lautaselle. Laita pohjalle parsat, päälle gribiche-kastiketta ja viimeistele tuoreilla yrteillä, kuten rakuunalla ja lehtipersiljalla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.

 

 

// Voit vierailla Canvaksessa lounaalla Pursimiehenkadulla arkisin 11:30-15. Canvaksesta löydät myös Blaun vuoden 2022 Habitare-osastolta uusiokäyttöön otetun Lumo-keittiön!

Kuvat Viola Virtamo
Keittiö mittatilaustyönä – Miksi valita mittatilauskeittiö?
Joululahjaopas 2024
Yhteisnäyttely Teppo Honkala & Mirja Ilkka 11.-15.9.
Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin tehdään sinun keittiöunelmistasi totta.

Yhteydenotto
Etsitkö sopivaa aikaa suunnittelulle tai onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä – autamme mielellämme!