Tukholman huonekalumessut 2023

Tukholman huonekalumessut ja Stockholm Design Week 2023 järjestettiin taas jälleen useamman vuoden tauon jälkeen. Kävimme Blaun tiimin kanssa paikan päällä aistimassa vuoden trendejä ja uutuuksia ja kokosimme teille kaikista mielenkiintoisimmat poiminnat!

Terästä

Messuilla oli nähtävissä teräksen ja metallien käyttö niin huonekaluissa, valaisimissa kuin pienissä yksityiskohdissa. Erityisesti ihastutti Friends Foundersilta suunnittelija Ida Linnea Hildebrandin minimalistiset FF tuolit, jotka ovat tehty perinteisestä teräsputkesta muotoilemalla. Ne huokuvat Friend Foundersille tyypillistä veistoksellista, selkeä linjaista ja samalla funktionaalista tyyliä.

          

Värien sommittelua

Voimakkaiden päävärien käyttö oli selvästi nähtävillä messujen uutuuksissa. Intensiivisiä sinisiä, keltaisia, vihreitä ja punaisia oli käytetty runsaasti. Näitä voimakkaita värejä tasapainottamaa oli tuotu erilaisia maanläheisiä murrettuja sävyjä, joista huokui jopa retron 70-luvun vaikutteita. Ruotsalaisen suunnittelijan Hampus Penttisen tuolien syvä tumman sininen ja kirkas keltainen yhdistettynä seinien terracotta sävyyn oli herkullinen yhdistelmä. Myös klassikko String hylly lanseerasi messuilla uuden kirkkaan vihreän, sinisen ja violetin version.

Puuta vastuullisesti

Nuoren suunnittelijan Felicia Larssonin suunnittelema Natural Grace tuoli on uudelleen tulkinta klassisesta keinutuolista. Tuolin toteutuksen keskiössä on vastuullisesti ja yksilöllisesti valittu ja kaadettu puumateriaali Рpuu on aina ollut materiaalina suosittu, mutta nyt fokus kiinnittyykin entistä enemmän puun alkuperään ja tuotantotapojen vastuullisuuteen.

Pyöreitä muotoja

Wendelbon osastolla nähtiin kauniita esimerkkejä pyöristettyjen muotojen käytöstä. Jonas Wagellin suunnittelemassa Kite Collectionin nojatuolissa ja sohvassa oli kaunista pehmeyttä ja orgaanisuutta. Ruskea marmorisen Collect Table sohvapöydän kulmissa toistuu sama pyöreys. Saman tyylisiä pyöristettyjä kulmia ja muotoja on nähtävillä myös kiintokalustesuunnittelussa.

 

Lasilla sisustamista

Lasilla sisustamista nähtiin monissa eri väreissä ja muodoissa. Kiintokalusteissa vitriiniovet ovat nousseet jälleen suosioon, erityisesti lasin eri tekstuureilla leikitteleminen. Essis by Lasilinkki on erikoistunut erilaisiin lasipintoihin aina klassisesta raitalasista veden pintaa jäljittelevään aaltopintaiseen lasiin. Väri skaala oli runsas Рnähtiin paljon voimakkaita värejä, mutta erityisesti meitä puhutteli pehmeät pronssin sävyiset lasipinnat.

Tiesithän, että Blaun kalusteisiin voit valikoida Essis by Lasilinkin valikoimasta omaan tyyliin sopivaa lasia.

Lue lisää
The Poet¬īs Blue – arkkitehdin showroom-koti
Taitelijakodeista inspiroitunut РHanna Kääriäisen kotona
Vuosi 2024 – Klassikoiden paluu
Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka.