Enemmän kuin aamiaiskaappi

Aamiaiskaappi on nykyään lähes joka keittiösuunnittelijan toivehankinta. Aamiaiskaapin käyttö ei kuitenkaan enää rajoitu vain alkuperäiseen käyttötarkoitukseen tyypillisesesti kahvin- ja vedenkeittimen, blenderin ja paahtimen piilottajina, vaan niitä voidaan käyttää laajasti piilottamaan eri toimintoja ja luomaan kalustemaista ulkonäköä. Yksi aamiaiskaapin yksi parhaimmista ominaisuuksista on, että oven voi laittaa kiinni ja keittiö on jälleen siistin näköinen. 

Monipuoliset mahdollisuudet

Perinteisen aamiaiskaapin voi piilottaa mikron, kahvinkeittimen, vedenkeittimen sekä ruokatarvikkeita, joita aamuisin käytetään. Kaapin sisälle asennetaan usein työtaso pistorasioineen, hyllyjä ja vetolaatikoita. Aamiaiskaappien käyttöä hyödynnetään nykyään laajemmin keittiössä. Kaapin sisälle on mahdollista sijoittaa esimerkiksi vesipiste, uuni tai liesitaso. Tämän tyyppisillä ratkaisuilla saadaan luotua keittiöihin kalusteenomaista ulkonäköä, varsinkin silloin, jos keittiö on olohuoneen yhteydessä.

Pocket & Flex

Yleisimmin käytetyt aamiaiskaappien mekanismit Blaulla ovat Pocket ja Flex. Pocket-mekanismissa ovet liukuvat kaapin sisälle. Tämä ratkaisu soveltuu etenkin tiloihin, joissa ovet on hyvä saada pois kulkuväylältä kaappia käytettäessä. Flex eli taiteovimekanismissa ovet taittuvat auki kaapin sivuille. Tämä mekanismi on helppo ja vaivaton käyttää. Molemmissa mekanismeissa ovet voidaan toteuttaa täys- tai puolikorkeina tarpeiden mukaan.

 

Aamiaiskaappien käyttöä hyödynnetään nykyään laajemmin keittiössä. Kaapin sisälle on mahdollista sijoittaa esimerkiksi vesipiste, uuni tai liesitaso.
h
h
h
h
h
h
h
Kuvat - Mikael Pettersson
Stailaus - Minna Jones
Lue lisää
The Poet¬īs Blue – arkkitehdin showroom-koti
Taitelijakodeista inspiroitunut РHanna Kääriäisen kotona
Vuosi 2024 – Klassikoiden paluu
Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka.