Suuret ikkunat, intiimi tunnelma ja iloisesti kokkaavat Ina Niiniketo ja Roni Kerttula ottavat vastaan Canvas Canteeniin sisään astuessa. Aivan kuin ystävän luo tulisi lounaalle.
Ruokaa rakastava pariskunta tapasi työskennellessään ravintola Olon keittiössä. Sen jälkeen he ovat kartoittaneet oppia huippuravintoloista, kuten Chez Dominiquesta, Fishmarketista ja G.W. Sundmansista. Vuonna 2014 pari muutti Ruotsiin, jossa Roni työskenteli Rutabagassa ja Ina The Sparrow -hotellin ravintolassa. Nyt he ovat palanneet Suomeen ja toteuttavat unelmaansa omasta ravintolasta!
Ina ja Roni halusivat paikan, joka olisi sopivan intiimi jotta tunnelma säilyisi kotoisana. Pitkän etsinnän jälkeen löytyi juuri tällainen paikka, jossa on tilaa 25 henkilölle ja avokeittiö, josta voi seurata pariskunnan kokkailuja lounasta syödessä. Sininen avokeittiö on Blaun vuoden 2022 Habitare -osastolta kierrätetty ja otettu uusiokäyttöön.
”Idea päivän lounaasta syntyy aina vasta kun sen päivän raaka-aineet ovat saapuneet.”
Saarekkeen terästasolta löytyy päivittäin vaihtuva lounaslista sekä kauniita kippoja täynnä tuoreita raaka-aineita. Idea päivän lounaasta syntyy aina vasta kun sen päivän raaka-aineet ovat saapuneet. Siksi ruoka Canvaksessa on aina tuoretta, sesongin mukaista ja ihanan konstailematonta.
Kasvispainotteisista lounaista maistaa Inan ja Ronin rennon, mutta taidokkaan otteen ruuanlaittoon. Yksinkertaiset ja kauniit raaka-aineet käsitellään tavalla joka tekee ruuasta yllätyksellistä. Pian uudessa Blau X Canvas reseptisarjassa tämä huippusuosittu lounasravintola jakaa kanssamme heidän sesongin parhaita reseptejä ja avaa meille heidän ruokafilosofiaansa, jotta myös sinä voit kokata kuten Canvaksessa!
Canvas Canteen on auki arkisin 11:30-15:00 ja iltaisin ravintola on varattavissa yksityistilaisuuksia varten osoitteessa Pursimiehenkatu 21. Täällä vierailessa voit samalla tutustua Blaun Lumo-keittiöön!