Askeleet uuteen keittiöön

Suunnitelmissa uusi keittiö? Uuden keittiön toteutus on aina monivaiheinen prosessi, jossa ammattitaitoinen suunnittelu on suuressa osassa. Siksi haluammekin Blaulla olla sinulle avuksi ja varmistaa, että unelmiesi keittiön toteutus olisi mahdollisimman sujuvaa. Alle olemme listanneet keittiön hankinnan eri vaiheet ja vinkkejä siihen, miten voit ajoittaa remontoinnin vaiheita uuden keittiösi kanssa.

Suunnittelu

Kun inspiraatio iskee, ensimmäinen askel kohti unelmien keittiötäsi on varata maksuton suunnitteluaika Blaulle. Tämä onnistuu joko soittamalla, sähköpostitse tai täyttämällä sivujemme kautta yhteydenottolomake. Suunnitteluaika kannatta varata hyvissä ajoin, jotta tärkeät keittiöön liittyvät päätökset voidaan tehdä rauhassa ja harkitusti. Tarvitset suunnittelutapaamiseen mukaan tilasi mitat. Voit myös suunnitteluprosessia edistääksesi lähettää meille etukäteen mahdollisia inspiraatiokuvia keittiöistä ja materiaaleista, kuvia nykyisestä tilasta sekä pohjapiirustuksen.

 

Tarjous

Suunnittelutapaamisen pohjalta myyjä tekee tilasta tarjouksen, jonka käymme kanssasi yhdessä läpi. Tarjouksen läpikäynnin yhteydessä näytämme myös visualisointikuvia valmiista toteutuksesta. Blaulla suunnittelu on aina yhteistyön tulos, joten muutoksia ja viimeisiä viilailuja tehdään kunnes löydetään se täydellinen lopputulos. Hyväksytyn tarjouksen pohjalta teemme lopullisen tilauksen. Suosittelemme tilausvaiheessa myös pyytämään asennustarjouksen Blaun yhteistyökumppanilta.

 

Mittaus

Tilauksen jälkeen myyjä tulee kohteeseen tekemään tarkistusmittauksen, jonka avulla varmistamme kalusteiden täydellisen istuvuuden tilaasi. Tilassa on päästävä mittaamaan viemärin paikka, sekä seinät ja kattokorkeus paikoista johon kalusteet tulevat. Tässä vaiheessa mittauksen kannalta oleelliset pinnat tulee siis olla paikoillaan ja valmiina.

 

Kalusteiden toimitus

Blaun kalusteet toimitetaan noin 6-8 viikon kuluttua mittakäynnistä. Kalusteet toimittaa Blaun oma kuljetuspalvelu. Ennen kun kalusteita voidaan toimittaa tai asentaa vanhat kalusteet tulee purkaa ja hävittää, mahdolliset seinien ja lattioiden pintatyöt, sekä sähkötyöt viimeistellä. Lattia on myös hyvä suojata kalusteiden toimitusta ja asennusta varten.

Kodinkoneet toimittaa kodinkoneita toimittava kuljetusliike. Suosittelemme mahdollisuuksien salliessa säilyttämään omat vanhat kodinkoneet, kunnes uudet ovat saapuneet. Vallitsevan koronatilanteen takia uusien kodinkoneiden saatavuudessa ja toimituksessa on ollut ajoittain viivästyksiä.

 

Kalusteiden asennus

Kalusteiden asennuksesta sovitaan erillisellä sopimuksella. Jotta kiintokalusteesi istuvat tilaan parhaiten, suosittelemme valitsemaan kalusteasentajaksi Blaun valtuuttaman asennusliikkeen. Näin takaamme laadukkaan asennuksen, mutkattoman yhteistyön Blaun ja asentajan välillä, sekä viimeistellyn lopputuloksen.

Vinkki: voit hakea kalusteasennuksesta kotitalousvähennystä!

 

Tasot

Kun kalusteiden rungot ja runkojen sivupeitelevyt ovat paikallaan, tasotoimittaja voi tulla mittaamaan tason. Yhteistyöasentajamme hoitaa tasomittaajan oikea-aikaisesti paikalle. Tasotoimittaja mittaa tason ja tulee asentamaan sen noin 2-3 viikon kuluttua mittauksesta. Mittauksen jälkeen tilaa tai kalusteita ei voi enää muuttaa esimerkiksi välitilalaatoituksella, sillä se vaikuttaa myös tason mittaan.

Mikäli keittiöösi on tulossa laminaatti-, massiivipuu- tai rst-taso, toimitetaan se kalusteiden kanssa samanaikaisesti.

 

Viimeistelyt

Lasi- ja laattavälitilat voidaan asentaa tason asennuksen jälkeen.  Tässä vaiheessa myös sähkö- ja putkitöihin valtuutetut henkilöt pystyvät suorittamaan sähkö- ja vesitöitä vaativat kytkennät, kuten kodinkoneet, hanan, pistorasiat ja valaistuksen.

Tämän jälkeen keittiö on valmis elämiseen ja muistoilla täyttämiseen!

Uuden keittiön toteutus on aina monivaiheinen prosessi, jossa ammattitaitoinen suunnittelu on suuressa osassa.
h
h
h
h
h
h
h
h
h
h
Keittiöt
Kuvat - Mikael Pettersson
Stailaus - Minna Jones
Sisustussuunnittelu - Christina Warelius

Moodboardit
Kuvat & stailaus - Minna Jones
Lue lisää
Taitelijakodeista inspiroitunut – Hanna Kääriäisen kotona
Vuosi 2024 – Klassikoiden paluu
Joululahjaopas 2023
Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka.