Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen kotona

Hanna Brotheruksen ja Mikko Kuustosen uuteen kotiin toteutettiin remontin yhteydessä Blaun kiintokalusteet. Suunnittelussa huomioitiin 1905-luvun arkkitehtuuri, tilan antamat mahdollisuudet ja rajoitteet, sekä asukkaiden toiveet. Kodissa on yhdistetty onnistuneesti uusi, vanha, klassikko ja design. Tunnelmaltaan koti on harmoninen ja aikaa kestävä, mutta samalla se on yksilöllinen ja asukkaidensa näköinen. 

Yhteistyöllä toimivaan kokonaisuuteen

Hanna, Mikko ja sisustusuunnittelija Ghita Sihvonen saapuivat hyvissä ajoin remonttiprojektin alussa Blauhun, joka teki suunnittelusta helppoa. Koko asunto remontoitiin, jolloin kalusteiden ja muun tilan värimaailmat sekä toiminnot oli helppo sovittaa yhteen. Blaun kiintokalusteet täydentävät ja sitovat yhteen kodin tiloja. Kiintokalusteiden suunnittelussa otettiin huomioon niin asunnon arkkitehtuuri kuin jokaisen tilan toiminnot, joiden mukaan niistä suunniteltiin käytännölliset ja toimivat.

Harmoninen kokonaisuus

Blaun kiintokalusteita on kodissa useammassa tilassa: makuuhuoneessa, keittiössä, olohuoneessa, eteisessä, kylpyhuoneessa, työhuoneessa ja WC:ssä. Talon arkkitehtuuri mahdollisti säilytyskuutioiden hyödyntämisen korkeussuunnassa. Kiintokalusteiden suunnittelussa on noudatettu samaa tyyliä: kaikkiin tiloihin valittiin jatkuvaksi sama vaalean harmaa sävy. Nyt kaupunkikoti huokuu raikkautta, rauhallisuutta ja kotoisaa tunnelmaa.

Messinki kuin koruna keittiössä

Heleä harmaa tuo sopivasti särmää puhtaan valkoisen rinnalle. Keittiön ovien sävyksi valikoitui Tikkurilan Laasti. Patinoitunut messinkihana ja tarkoin harkitut vetimet koristavat keittiötä. Messinkiset yksityiskohdat ovat tämän keittiön helmiä. Makuuhuoneeseen ja eteiseen on suunniteltu linjakkaat kattolinjaa hipovat säilytyskaapistot. Olohuoneeseen kevyttä ja ilmavaa tuntua luo samaa sävyä oleva leijuva taso. Kylpyhuoneessa ja WC:ssä jatkuu kodin linjakkuus ja harmonia.

Arjen turvasatama

Tärkeä osa sujuvaa arkea on toimiva keittiö ja riittävästi säilytystilaa. Kiintokalusteiden vaivaton käyttö on suunnittelutyön ansiota. Tarkoin harkitut yksityiskohdat, toiminnot ja mekanismit sekä oikeanlainen valaistus luovat arkeen vaivattomuutta. Hanna ja Mikko halusivat luoda kodista käytännöllisyyden lisäksi itselleen turvasataman: paikan, jossa rauhoittua ja kerätä voimia. Kodin remontissa pidettiinkin kiinni ajatuksesta, että arjen huolet ja kiireet jäävät aina kotiovelle. Tästä pääset tutustumaan vielä lisää Hanna ja Mikon hurmaavaan kotiin sekä kiintokalusteisiin.

Hanna ja Mikko halusivat luoda kodista käytännöllisyyden lisäksi itselleen turvasataman: paikan, jossa rauhoittua ja kerätä voimia.
h
h
h
h
h
h
Kuvat - Mikael Pettersson
Stailaus - Minna Jones
Lue lisää
Taitelijakodeista inspiroitunut – Hanna Kääriäisen kotona
Vuosi 2024 – Klassikoiden paluu
Joululahjaopas 2023
Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka.