Helsinkiläiskodin täydellinen muodonmuutos

Pieni asunto yksinkertaisella pohjalla voi saada aivan uuden elämän. Näin tapahtui myös tälle asunnolle – Punavuoressa sijaitsevan asunnon keittiö oli nuorelle parille liian pieni yhteisiin kokkailuihin. Uudistuksen myötä kodista löytyy suomalaista muotoilua, kodikkuutta ja valoa.

Tyylikäs tilaihme

Minna Jones suunnitteli Blaulle rottinkipunoksesta ja saarnista kauniin tilanjako-oven. Kodikas ja luonnollinen rottinkiovi sopii erinomaisesti tähän kotiin: Tila pysyy keveänä ja ilmavana. Ovi estää myös valon pääsyn suoraan makuutilaan. Pariskunnalle oli tärkeää jakaa makuutila omaksi tilakseen, jossa on paikka rauhoittumiseen.

Keittiössä ei ole korkeita kaappeja ollenkaan, ja jääkaappi ja pakastin on integroitu vierekkäin saarekkeeseen. Pienestä keittiökomerosta tehtiin saarekkeen avulla näyttävä tilaihme. Tasolla on tilava ja siinä mahtuu hyvinkin kaksi ihmistä samaan aikaan kokkailemaan. Seurustelupaikkaa saarekkeesta ei kuitenkaan haluttu. Pariskunnalle oli hyvin tärkeä saada erillinen pöytä. Tämä mahdollisti lisäsäilytystilan luomisen saarekkeeseen.

Vaikka keittiö onkin kompakti, saimme sinne sijoitettua kaikki tärkeät toiminnot. Kompaktissa keittiössä voi olla vaikeuksia mahduttaa kaikki tarvittavat kodinkoneet. Päädyimme asiakkaan kanssa astianpesukoneen ja uunin yhdistelmään – näin molemmat saatiin mahtumaan.

Terrazzoa on keittiön tasoissa ja välitilassa. Sama materiaali jatkuu näyttävästi saarekkeen päätyyn ja luo viimeisteltyä tunnelmaa kokonaisuuteen.

 

Viimeisteltyjä yksityiskohtita

Tämä inspiroiva koti pitää sisällään ajattomia puisia huonekaluja, ja kodikkaan mattaöljytyn kalanruotoparketin. Artekin avohyllyillä voi pitää arkiset astiat käden ulottuvilla. Nemon Lampe de Marseille- seinävalaisin tuo keittiöön kauniisti valoa. Tässä kodissa on aistittavissa ajattomuus.

“Tuntui lähes utopiselta kun Blaun Pirjo sai keittiööni sisällytettyä yhtäaikaisesti astianpesukoneen, uunin, neli-levyisen induktiolieden, jääkaapin ja pakastimen. Tämä luova ja ammattitaitoinen ratkaisu siis mahdollisti sen, etten lopulta joutunut tinkimään yhdestäkään toiveestani” - Matilde
h
h
h
h
h
Kuvat - Mikael Pettersson
Stailaus - Minna Jones
Lue lisää
Taitelijakodeista inspiroitunut – Hanna Kääriäisen kotona
Vuosi 2024 – Klassikoiden paluu
Joululahjaopas 2023
Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka.