Helsinkiläiskodin täydellinen muodonmuutos

Ciao!

Tältä näyttää tyypillinen yksiö Helsingin keskustassa. Pieni asunto ja simppeli pohjapiirustus voi kuitenkin saada aivan uuden elämän. Näin tapahtui myös tälle asunnolle, josta haluttiin koti moneksi vuodeksi. Punavuoressa sijaitsevan asunnon keittiö oli nuorelle parille liian pieni yhteisiin kokkailuihin.

Uudistuksen myötä kodista löytyy suomalaista muotoilua, kodikkuutta ja valoa. Kurkkaa alhaalta mitä saimme aikaan!

IMG-7254.JPG
IMG-7258.JPG
Blau_Pursimiehenkatu 9A_05.jpg
Blau_Pursimiehenkatu 9A_02 (1).jpg
Blau_Pursimiehenkatu 9A_01 (1).jpg

“Keittiö ei ole ainoastaan toiminnallinen vaan myös (ainakin omaan silmääni) todella kauniin harmoninen kokonaisuus, jossa vietän tosi mielelläni aikaa"

TYYLIKÄS TILAIHME

Minna Jones suunnitteli Blaulle rottinkipunoksesta ja saarnista kauniin tilanjako-oven. Vaikuttava ja kodikas rottinkiovi sopii erinomaisesti tähän kotiin. Tila pysyy keveänä, ilmavana. Ovi estää myös valon pääsyä suoraan makuutilaan. Pariskunnalle oli tärkeää jakaa makuutila omaksi tilakseen, jossa on paikka rauhoittumiseen.

Keittiössä ei ole korkeita kaappeja ollenkaan ja mietit varmaan missä jääkaappi ja pakastin ovat? Integroimme jääkaapin ja pakastimen vierekkäin saarekkeeseen. Pienestä keittiökomerosta tehtiin saarekkeen avulla näyttävä tilaihme. Tasolla mahtuu hyvin kaksi samaan aikaan kokkailemaan. Seurustelupaikkaa saarekkeesta ei kuitenkaan haluttu. Pariskunnalle oli hyvin tärkeä saada erillinen pöytä, jossa voi seurustella ja syödä hyvin. Tämä mahdollisti toisenkin puolen saarekkeesta säilytystilalle.

Vaikka keittiö onkin kompakti, saimme sinne sijoitettua kaikki tärkeät toiminnot. Kompaktissa keittiössä voi olla vaikeuksia mahduttaa kaikki tarvittavat kodinkoneet. Päädyimme asiakkaan kanssa astianpesukoneen ja uunin yhdistelmään. Näin saimme molemmat mahtumaan!

Terrazzoa on keittiön tasoissa ja välitilassa. Sama materiaali jatkuu näyttävästi saarekkeen päätyyn ja on keittiössä isossa roolissa.

VIIMEISTELTYJÄ YKSITYISKOHTIA

Tämä inspiroiva koti pitää sisällään ajattomia puisia huonekaluja, ja kodikkaan mattaöljytyn kalanruotoparketin. Artekin avohyllyillä voi pitää arkiset astiat käden ulottuvilla. Nemon lampe de marseille- seinävalaisin tuo keittiöön valoa sekä luksusta. Tässä kodissa on aistittavissa selittämätön ajattomuus.

“Tuntui lähes utopiselta kun Blaun Pirjo sai keittiööni sisällytettyä yhtäaikaisesti astianpesukoneen, uunin, neli-levyisen induktiolieden, jääkaapin ja pakastimen. Tämä luova ja ammattitaitoinen ratkaisu siis mahdollisti sen, etten lopulta joutunut lopulta tinkimään yhdestäkään toiveestani” - Matilde

Kvartsitaso keittiössä

Blau_Holmanmäki8_72 ppi_01-Edit (1) (1).jpg
Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

Ciao!

Aikaisemmassa postauksessa kerroimme marmoritasosta. Tänään on vuorossa kvartsi! Kiinnostaako sinua tietää, mikä tekee kvartsista niin suositun?

Kvartsikomposiitista 93% on luonnonmateriaalia, eli kvartsia ja graniittia. Niihin on lisätty side- ja väriaineita. Kvartsikomposiitin ominaisuudet ovat käytännössä samanlaiset kuin graniitin. Ero niissä on kvartsin vähäisempi huokoisuus, rakenne ja tasaisempi väri.

Kvartsi on erittäin käytännöllinen ja helppohoitoinen, mutta hienostunut materiaali. Hillityt pintakuviot ja luonnonläheiset sävyt ovat tyypillisiä kvartsille.

Tiesitkö, että kvartsi on timantin jälkeen kovin raaka-aine luonnosta?

Kvartsitason jatkaminen välitilaan on toimiva ratkaisu, sillä se selkeyttää linjaa ja suojaa seinää. Materiaalina se on armollinen tahroille, naarmuille, ja kestää kuumuutta. Lapsiperheissä etenkin erittäin suosittu tasomateriaali!

Kuvien upeassa keittiössä huokuu scandinaavisuus, joka näkyy myös kodin muussa sisustuksessa. Materiaalit, struktuurit ja värit ovat loppuun asti harkittuja. Hienostuneen harmaa Preeze pearl -kvartsitaso istuu mainiosti rst-koneisiin ja valkoisiin kalusteisiin.

Asukkaille oli tärkeää saada suuri keittiö, jossa mahtuu useampikin kokkailemaan samanaikaisesti. Keittiön ja ruokailutilan väliin suunniteltiin iso saareke kvartsi tasolla, jonka äärellä voi viettää rennosti aikaa ystävien ja viinin parissa.

Marmoritaso keittiössä

LOGO IMG_3492Blau someBlau some.jpg
LOGO IMG_3500Blau some.jpg
Blau_Yrjönkatu38_01.jpg

Ciao!

Haaveiletko marmoritasosta keittiöön?

Marmori on 100% luonnonmateriaali, joka on alkuperältään kalkkikiveä. Se syntyy kovassa paineessa ja lämpötilassa. On siis hyvä muistaa sen olevan elävä materiaali. Ajan patina on yksi marmorin ominaisuus. Jokainen marmoritaso on erilainen, niissä kuvio ja sävy vaihtelevat. Se tekee jokaisesta tasosta ainutlaatuisen.

Sävykirjo on laaja. Yleisimmin käytetty on Italiasta tuleva Carraran marmori, eli sävyltään harmaanvalkoinen. Marmoria löytyy kuitenkin useissa väreissä esim: hiekan, vihreän ja ruskean sävyissä. Marmoria saa mattana ja kiiltävänä.

Marmori on keittiössä herkkä materiaali, eikä kestä kovin suuria lämpötilavaihteluita. Siksi suositeltavaa on käyttää pannunalusia kuumien astioiden alla. Puhtaanapito tapahtuu kostealla liinalla ja lämpimällä vedellä. Jos marmoria hoidetaan hyvin, se voi säilyä vuosia kauniina keittiössä.

Kuten näkyy, vihreä marmori on kuvan keittiössä isossa roolissa. Yksinkertainenkin keittiö saa uniikkia särmää. Naapurimaassamme Ruotsissa marmoritaso on ollut pitkän ajan yksi yleisimmistä tasoista keittiössä. Onneksi Suomessakin alkaa pikkuhiljaa marmori yleistymään keittiöissä.

Luovuutta ja luksusta keittiössä

LOGO DSC_8783-Edit-Edit-2.jpg
LOGOLLA DSC_8786-Edit-2.jpg
Kuvaus: Karla Nyman Stailaus: Elisa Wirkkala

Kuvaus: Karla Nyman Stailaus: Elisa Wirkkala

Ciao!

Tiesitkö, että keittiöön voi suunnitella vaikka millaisia ratkaisuja? On ihanaa, kun keittiö on käyttäjänsä näköinen!

Blaulla on uutuutena kuvissa näkyvä kaappiin integroitu vesipiste. Se on sijoitettu koko seinän korkuisten kaappien sisäpuolelle. Keittiön allastasossa ovet saa liu’utettua kätevästi kaapin sivuun pois tieltä.

Avokeittiön halutaan sulautuvan oleskelutilaan. Vesipistekaappi on loistava ratkaisu saada keittiöstä vieläkin kalusteenomaisempi. Näin myös kiireen yllättäessä sotkut saa tarpeen tullen piilotettua vierailta. Nerokasta, eikö?

Vesipistekaapin välitilassa on pronssin sävyistä peilipintaa, kaapin yläosaan saakka. Taso taas on rakastettua komposiittimateriaalia, eli Terrazzoa.

USKALLA RÄVÄYTTÄÄ

Aamiaiskaapin ovien taakse voit piilottaa samaan paikkaan keittiön pienkoneet sekä eniten käytössä olevat astiat.

Miksi puhutaan vain aamiaiskaapista? Samalla mekanismilla pystyy toteuttamaan moneen eri käyttötarkoitukseen ja tarpeeseen erilaisia ratkaisuja: Vesipistekaappi, kalanperkauskaappi rosteritasolla tai joka miehen unelmana oma lihanleikkauskaappi! Heh.

Tämä on mahtava esimerkki siitä, että suunnittelussa on vain taivas rajana! Mitä jos valitsisitkin valkoisen sijasta pastellia? Tai ehkä tummanpuhuvaa ja rohkeaa? Kun koti on omia tarpeita ajatellen ja intohimolla suunniteltu, on kodista iloa moniksi vuosiksi.

Milanon messut ja Design Week 2019

IMG_6595.jpg
¨1).jpg
image1.jpeg
image2.jpeg
image3.jpeg
IMG_6833.JPG
IMG_6832.JPG
7fbd27d0-789a-435a-9ad5-89062b41167f.jpg
IMG_6838.JPG
5f1d9d7e-df74-4199-819f-d4e8fd2d2c2c (1).jpg
2f84f238-8d1d-4047-8003-2ab27442afe3 (1).jpg
IMG_6401 (1).jpg

Ciao!

Blau oli inspiroitumassa Milanon messuilla ja Design weekillä. Design week on maailman isoin design tapahtuma, jossa yritykset, suunnittelijat muotoilijat, esittelevät uusimmat mallistonsa ja trendit. Messut yllättivät taas jälleen kerran, koko Blaun porukan!

Ylpeydellä kohtasimme myös suomalaisia yrityksiä edustamassa kansainvälisillä messuilla. Näimme muunmuassa Nikarin, Secton ja Innon upeat messuosastot. Unohtamatta taitavia opiskelijoita Satellite -osastolla.

Rottinkia näkyi paljon huonekaluissa sekä valaisimissa. Viilut ja tumma puu toistui monessa kalusteessa. Puun omaa tekstuuria hyödynnettiin kauniisti moderneissa kalusteissa.

Kivitasot olivat yllättäviä ja niitä oli käytetty innovatiivisesti monessa eri tarkoituksessa. Yhdessä kalusteessa saatettiin käyttää useampaakin eri kivimateriaalia. Se teki niistä mielenkiintoisia ja moniulotteisia.

Muutamassa keittiössä messinki oli siirtynyt vetimistä keittiön oviin! Lopputulos oli yllättävä ja hauska.

Värikkäillä sekä kuviollisilla laseilla oli leikitelty. Upeita peilipinnalla päällystettyjä kalusteita oli jonkun verran näkyvissä.

Innolla odotamme jo tulevia messuja ja mitä Milanossa on vuonna 2020 luvassa!

Keittiö yläkaapeilla vai ilman?

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Ciao!

Muistatko kun ennen lähes kaikki keittiöt olivat täynnä yläkaappeja? Silloin suosittiin astioiden säilyttämistä kaapien hyllyillä. Nykyjään näkee yhä useammin astioiden olevan vetolaatikoissa.

Jos keittiö on yhteydessä oleskelutiloihin tai muuten haluaa keittiöstä ilmavan, hyvä ratkaisu on keventää ilmettä ja jättää yläkaapit kokonaan pois!

Yläkaapittomatkin keittiöt tarvitsevat työtasoihin valoa. Seinävalaisimet tai riippuvalaisimet ovat hauska lisä ulkoisesti ja korvaavat led-valot yläkaappien alla. Lisää persoonaa saa maalaamalla seinät mieluisalla värillä.

Nykyään suosiotaan on kasvattanut avohyllyt.

Alhaalla on ihana esimerkki, jossa on käytetty kivitasomateriaalia hyllytasona. Hyllylle voit laittaa kauneimmat koriste-esineesi, tai arkiset astiat helposti saataville.

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola Bo LKV

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola Bo LKV

Kuvaaja: Minttu Storgårds, Stailaus: Peeta Peltola

Kuvaaja: Minttu Storgårds, Stailaus: Peeta Peltola

Yläkaappeja on monenlaisia. Tässä esimerkki siitä, että yläkaappi voi olla selkeä ja kevyt.

Keittiössä ei ole haluttu täyttää koko seinää kaapeilla ja niitä onkin juuri sen verran kuin tavaroille on säilytystilaan tarvetta. Yläkaappeja hyödynnettiin integroimalla liesituuletin huomaamattomasti kaapin sisälle. Koivuviilu - kehykset tuovat kaappeihin lämpöä ja eloa.

Me Blaulla rakastamme kumpaakin tyyliä! Kumpi iskee sinuun paremmin?

Laadukas ja kotimainen keittiö

Ciao!

Blaulla meille on erityisen tärkeää luoda laadukas, kotimainen keittiö, joka on ennen kaikkea yksilöllisesti suunniteltu.   

Design from Finland- merkin arvot kulkevat työssämme aina mukana ja ovat tärkeitä yrityksellemme.

Siksi haluamme avata tarkemmin mitä laatu, suomalaisuus, design ja yksilöllisyys merkitsee meille ja miten se näkyy työssämme.

Blau__07 (1).jpg


YKSILÖLLISYYS

Mieti miten ihanaa olisi, jos keittiösi tehtäisiin vain sinua tai perhettäsi varten. Blaun valikoima ei ole rajoittunut tiettyyn mallistoon. Etsimme aina asiakkaan kanssa yhdessä sopivan parhaan mahdollisen ratkaisun. Mitoitus, värit, materiaalivaihtoehdot eivät ole unelmiesi tiellä, vaan tekevät niistä totta!


LAATU

Blaulla laatu koostuu ajattomuudesta, hyvistä materiaaleista, kestävyydestä ja toimivuudesta. Keittiö on perheen kohtaamispaikka. Sinne kokoonnutaan yhdessä tekemään ruokaa ja vaihtamaan päivän kuulumisia. Keittiöremontti on iso urakka, eikä sitä ihan heti halua tehdä uudestaan. Onneksi hyvä keittiö palvelee useita vuosia.

KOTIMAISUUS & DESIGN

Panostamme suomalaiseen tuotteeseen, muotoiluun ja osaamiseen.Kauniit keittiöt ja toimivat kodit ovat intohimomme. On kunnia kuulua DFF-merkin kantajiin. Design From Finland -sivusto tekee suomalaiseen designiin tutustumisesta jo itsessään muotoilukokemuksen. Oletko sinä käynyt tutustumassa? 

https://designfromfinland.com/

Blau__08 (1).jpg
pienempi DFF_merkki_sininen_rgb.png

 

Säilytyskaluste osaksi sisustusta

Ciao!

Säilytyskalusteiden toteuttamisessa on monia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia. Sen ei tarvitse olla vain tavaroiden säilytyspaikka. Se voi tuoda tilaan uudenlaista persoonaa, mielenkiintoa ja iloa aisteille.

Puhtaat linjat, vaaleat värit ja ripaus messinkiä tekee tästä Blaun toteuttamasta kaapistosta kauniin kokonaisuuden. Kaapin scandinaavinen muotoilu kehystää samalla sänkyä ja sulautuu kauniisti tilaan. Se kätkee sisälleen paljon säilytystilaa. Vaatekaappi voi olla samaan aikaan kaunis sisustuselementti, kuin vaatteiden järjestyksen pitäjä.

Blau_Tehtaankatu25_03 (5) (1).jpg
Blau_Tehtaankatu25_02 (4) (1).jpg
Blau_Myymälä_13 (1) (1).jpg

Blaun leijuvassa tasossa yhdistyvät muuntautumiskyky, ajattomuus ja ilmavuus, ja sulautuu kauniisti osaksi muuta sisustusta. Ratkaisu on upean vähäeleinen ja toimii erityisen hyvin olohuoneissa tai eteistiloissa. Blaun leijuva taso valmistetaan omien mittojen mukaan.

Meillä materiaalivalinnoilla ja mitoilla on lähes rajaton valikoima. Olisiko taso ehkäpä marmoria, terrazzoa, tai kvartsia? Ovet maalattuna tai viilutettuina? Tule tutustumaan eri mahdollisuuksiin Blaun Helsingin myymälään!

Kaunis ja käytännöllinen keittiösaareke

Ciao!

Keittiösaareke on mainio vaihtoehto, kun halutaan lisätilaa ja käytännöllisyyttä. Se toimii sekä säilytystilana, mahdollistaen samalla seurustelun sen ympärillä vaikka ruoan valmistuksen yhteydessä. Se tuo tilaan avaruutta ja on tyylikäs lisä avokeittiön ja oleskelutilan välille.

Saarekkeeseen on mahdollista integroida kodinkoneita tai altaan helpottamaan ruoanlaittoa. Työtason alle voi myös vaihtoehtoisesti jättää syvennyksen, jolloin tilaa jää istuinjakkaroille ja mahdollistaa ruokailun saarekkeen äärellä.

Blau__04 (1).jpg
Blau__01 (1).jpg
Blau__02 (1).jpg

Tässä kohteessa keittiö ja ruokailutila yhdistyvät upeasti. Saarekkeessa on rutkasti säilytystilaa. Sen syvyyden ansiosta kaappitilaa on tason molemmille puolille. Keittiö toteutettiin Helsinkiin ullakkohuoneistoon. Tilassa oli omat haasteensa, jotka otimme heti keittiösuunnittelun alussa huomioon. Keittiö räätälöitiin asiakkaan tarpeet sekä tila huomioiden, josta syntyi upean rauhallinen kokonaisuus. Kattopaalut viimeistelevät upean kokonaisuuden. Keittiö on nykyaikainen ja ajaton. Kodinkoneet on integroitu kalusteisiin, jolloin yleisilme on seesteisen rauhallinen.

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Puu palaa keittiöihin

Ciao!

Uuden keittiön ideointi on hyvä aloittaa rauhassa kotona, keräämällä inspiroivia kuvia itseä miellyttävästä tyylistä ja materiaaleista. Se ei kuitenkaan haittaa jos ideoita ei ole vielä syntynyt. Me autamme sinua löytämään materiaalit juuri sinun keittiöösi. Blaulla on laaja valikoima materiaaleja, joista kootaan suunnittelun yhteydessä materiaalikartta.

Tässä keittiössä haluttiin käyttää luonnollisia materiaaleja ja sävyjä. Tässä on yksi esimerkki, mistä keittiö sai alkunsa. Ensin löydettiin asiakasta miellyttävät materiaalit, jonka jälkeen alettiin suunnittelemaan kokonaisuutta.

Kuva & Stailaus: Minna Jones

Kuva & Stailaus: Minna Jones

Blau_Hermannin rantatie 12B_01-2 (1).jpg
Blau_Hermannin rantatie 12B_07-3 (1).jpg
Kuva: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuva: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Helsingin Kalasataman kattojen ylle toteutettiin näyttävä keittiö. Toteutimme yhdessä Sisustusarkkitehti Christina Wareliuksen/ Pen & Hammerin kanssa keittiön, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu.

Pähkinäpuun viilukuvio jatkuu kauniisti yhtenäisenä. Se tekee keittiöstä näyttävän ja eheän. Harmaa kvartsitaso on pinnaltaan orgaaninen Ja sopii erinomaisesti keittiökalusteiden kanssa. Taso jatkuu näyttävästi seinälle. Messinki on keittiössä isossa roolissa yksityiskodilla. Tapwellin hana & allas on kuin luodut yhteen. Keittiö on hyvin kalusteenomainen, sillä siihen on integroitu kodinkoneet piiloon.

Mitä mieltä olet?

Eteinen on kodin käyntikortti

CIAO!

Tässä sinulle muutama inspiraatiokuva Blaun näyttävistä eteisratkaisuista. Kurkkaa alas!

Kuva1   Kuvaus: Mikael Pettersson, Asunto: Reventure Homes

Kuva1 Kuvaus: Mikael Pettersson, Asunto: Reventure Homes

KOMPAKTIT RATKAISUT

Monet kaupunkikodit voivat olla eteisestä ahtaan oloisia. Jos eteinen tuntuu liian käytävämäiseltä, hyvä vaihtoehto on korkeiden kaappien sijasta hyötykäyttää tila avarammalla ratkaisulla. Se tuo lisää leveyden tuntua, sekä siistin ja ilmavan yleisilmeen.

Penkki tai laskutaso on käytännöllinen eteisessä. Tason alta löytyy säilytystilaa kengille ja tekee ratkaisusta monikäyttöisen. Viimeistellyn ilmeen saa lisäämällä kauniit naulakot, ja takit esille. Muutamilla ripustuskoukuilla voit laittaa myös lempi laukkusi kauniisti esille.

Blau_Löykkikuja6_72 ppi_04 (1) (2).jpg

LAATU JA AJATTOMUUS

Uudisrakennuksissa kaikki suunnitellaan harkitusti alusta loppuun. On tärkeää suosia laadukkaita materiaaleja, jotka kestävät aikaa. Puu tuo lämmön tähän kauniiseen eteiseen ja se on ajaton vuodesta toiseen.

Eteinen on kodin käyntikortti. Siisti ja kaunis eteinen on ilo paitsi ovella pyörähtäville, niin ennen kaikkea päivittäiseen käyttöön useamman vuoden ajan.

Kuva2&3   Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

Kuva2&3 Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

TARPEET HUOMIOIDEN

Liukuovi on klassikko. Se toimii lähes jokaisessa tilassa. Peililiukuovet ovat hyvä valinta, koska ne toimivat sekä kokovartalopeilinä, avartavat tilaa sekä tuovat tilaan valoa. Liukuovikaappeihin on saatavilla säilytysjärjestelmiä ja vetolaatikoita. Tässä sisäänkäynnissä peiliovikaappi heijastaa kauniisti kodin muihin tiloihin. Peilistä voi lisäksi kaupungille lähtiessään vilkaista, että asu sekä hymy ovat kohdillaan!

Keittiö lapsiperheeseen

Kokemus on osoittanut, että suurin osa ihmisistä pitää keittiötään keskimäärin 20 vuotta. Tämän vuoksi kannattaa erityisen tarkkaan ottaa huomioon millaisessa keittiössä viihdyt, kuinka se toimii ja miltä se näyttää vuosienkin päästä.

Tätä keittiötä lähdimme suunnittelemaan asiakkaallemme Hannelle, uudisrakennuskohteeseen. Monille keittiö saattaakin olla jo ennestään tuttu hänen Valeäiti-blogista.

Blau_02-2 (2).jpg

Toimintojen tarkkaan suunniteltu sijoittelu oli erityisen tärkeää perheessä, jossa on pieniä lapsia. He miettivät aluksi hanan sijaintia saarekkeeseen lieden lähettyville.

Tällä kerralla päädyimme kuitenkin ratkaisuun, jossa vesipiste jätettiin vastakkaiselle tasolle, ja liesi integroitiin saarekkeeseen. Saarekkeeseen jäi enemmän työskentelytilaa, toimien samalla perheen yhteisenä hengailupaikkana.

Tiesitkö, että tavallisesti neljän hengen perheessä liikutaan keittiössä alueelta toiselle yli sata kertaa päivässä? Mennään ja tullaan keittiönpöydän ääressä, käytetään koneita, kaapistojen ovia aukaistaan ja suljetaan. Hyvin suunniteltu keittiö säästää aikaasi!

Blau_05-2 (1).jpg
Blau_04-2 (1).jpg

Keittiöstä toivottiin linjakasta, kompaktia ja selkeää. Korkeat kaapit myötäilevät kauniisti korkeaa tilaa, ja antavat lisätilaa tavaroille. Selkeys saatiin valitsemalla vetimettömät yläkaapit.

Värisävyksi valikoitui Tikkurila 1952 sävy. Väri vaihtelee kauniisti vuodenajan mukaan, leikitellen valkoisen ja harmaan välillä.

Kuvat: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuvat: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Mitkä toiminnot ja asiat ovat sinulle tärkeimpiä keittiössä? Kommentoi rohkeasti, olisi mukava kuulla erilaisia ajatuksia!

Blaun 3 tärppiä keittiön järjestämiseen

Ciao!

Inspiroiduimme kirjoittamaan keittiön järjestämisestä. Sinäkin olet varmasti vähintäänkin kuullut sanan KonMari, joka on saanut monet ihmiset innostumaan järjestämisestä. Ajatus siitä, että kaikella on paikkansa, tuo rauhan tyyssijan. Haluamme jakaa keittiön järjestykseen uusia ja käytännöllisiä ratkaisuja.

Laatikko kuva 1 logolla IMG_2474Blau some.JPG
laatikko kuva 2 logolla IMG_2465Blau some.JPG

1 VETOLAATIKOIDEN JÄRJESTÄMINEN JAKOLAATIKOILLA

Vetolaatikoiden jakolaatikot mahdollistaa, että kaikella on oma paikkansa. On tietysti hyvä käydä ensin ajan kanssa läpi, mitä oikeasti tarvitsee ja mitä ei. Oi se ihana tunne, kun tietää tarkkaan missä mikäkin on. Jakolaatikot ovat modulaarisia eli ovat muokattavissa tarpeiden mukaan. Blaulla suunnittelmasi yhteydessä huolehdimme, että keittiö on myös käytännöllinen sisältä. Meiltä saat monipuolisesti erilaisia värejä ja materiaaleja laatikoiden sisuksiin.

IMG_4346.jpg
IMG-4348.jpg

2 SEINILLE NÄKYVILLE KÄDEN ULOTTUVILLE

Kokkaajan lempi keittiövälineet on nyt sallittua laittaa esille. Tämä ei myöskään vähennä tilaa tasopinnoilta. Tyhjän seinätilan voi täyttää hauskasti ripustamalla arkiset ja iloa tuovat esineet esille. Näin ne ovat aina helposti saatavilla.

IMG_4324.jpg

3 SELKEÄ ULKOA, KÄYTÄNNÖLLINEN SISÄLTÄ

Vetokaappi, jonka sisälle kätkeytyy sisälaatikoita selkeyttämään yleiskuvaa keittiössä. Viimeaikoina keittiöistä on haluttu tehdä entistä kalusteenomaisempia. Tiloista halutaan yhtenäisempiä, joka onnistuu materiaalien jatkuvuudella ja selkeillä linjoilla. Tärkeää on ulkomuodon lisäksi, että keittiö kätkee sisälleen säilytystilaa ja omat paikat tavaroille.

Keittiön aamiaiskaappi

Kuva1: Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuva1: Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

P5250046logo.jpg
Kuva2&3: Kuvat: Minttu Storgårds, Stailaus: Peeta Peltola

Kuva2&3: Kuvat: Minttu Storgårds, Stailaus: Peeta Peltola

Kuva4: Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuva4: Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Aamiaiskaappi on tämän hetken puhutuimpia keittiötrendejä. Jos suunnittelet keittiöremonttia, aamiaiskaappi voi olla arkesi pelastaja, samalla tuoden siihen ripauksen luksusta.

TYYLIKÄSTÄ JA KÄYTÄNNÖLLISTÄ

Kaapin ovien taakse voit piilottaa samaan paikkaan keittiön pienkoneet sekä eniten käytössä olevat astiat. Lisäksi samassa paikassa säilyy esimerkiksi arjen muro- tai muut hiutalepaketit. Miten vain, mikä tuntuu sinusta parhaimmalta! Aamun keittiöaskareet sujuvat helposti kun kaikki löytyy samasta paikasta käden ulottuvilta, ja näin myös keittiön yleisnäkymä pysyy siistimpänä.

TARPEIDESI MUKAAN RÄÄTÄLÖITYNÄ

Me tahdomme luoda juuri sinulle parhaan ratkaisun. Aamiaiskaappia käyttäessä ovet saa liu’utettua kätevästi kaapin sisälle pois tieltä. Ovet on saatavana myös taiteovimekanismilla, joka on toimiva ratkaisu esimerkiksi jos tilaa on rajoitetusti. Aamiaiskaapin sisälle voi sisällyttää vetolaatikoita tai hyllytasoja. Sisälle saa asennettua myös valaisimet sekä pistorasiat.

Löytyisikö teidän kodista tarvetta aamiaiskaapille?

Blogiterveiset ja Terrazzo

CIAO!

Kyllä, me Blaulla perustimme oman blogin! Haluamme tarjota inspiraatiota ja vinkkejä kaikille, jotta kynnys kodin keittiöiden, kylpyhuone- sekä säilytyskalusteiden toteuttaminen ei jäisi vain ajatuksen tasolle. Olemme innovatiivinen ja aikaansa seuraava yritys. Meiltä löydät ja saat aina ajankohtaista suunnittelua ja palvelua.

Tulet jatkossa löytämään blogistamme; Inspiroivia materiaalikuvia, ihania ideoita pursuvia trendibongauksia alan messuilta, sisältöä uusista tuotteista, kuvia valmiista toteutuksista ja niiden syntymisestä, Blaun omista tapahtumista ja paljon muusta.

Jätä kommenttikenttään viestiä, jos sinulla herää kysymyksiä tai toiveita kirjoituksiin liittyen.

IMG_3408Blau instaBlau insta1 LOGOLLA (1).JPG
IMG_3381Blau instaBlau insta1 LOGOLLA (2) (1).JPG

 

Tässä kuussa terrazzo tasomme on herättänyt paljon kiinnostusta. Eikä ihme, sitä ei nimittäin ole Suomesta aikaisemmin saanut tasoina. No, mikä se terrazzo sitten on? Se on saanut alkunsa Italiasta, kun marmorin ylijäämää alettiin hyödyntämään. Terrazzo koostuu marmorista, kvartsista, graniitista ja lasista, jotka on asetettu sementtiin ja viimeistelty kiillottamalla. Se on komposiittimateriaali, eli ekologinen ja laadukas vaihtoehto.

Mitä sanot, terrazzo vai marmori?

Inspiroivia hetkiä toivoen,

Blaun tytöt

 

Kuvat ja stailaus: Minna Jones