Kysymyksiä ja vastauksia

ciao!

Syksyiset illat kotona viltin alla ja haaveilua kodin kunnostuksesta. Kuulostaako tutulta? Teimme Instagramiin kyselyn, jotta kynnys keittiöremonttiin olisi ainakin hiukan pienempi. Kysymykset olivat erittäin hyviä ja siksi jaoimme ne myös blogiin luettavaksi. Lisäksi lisäsimme postaukseen kysymyksiä, joita olemme usein saaneet asiakkailtamme.

Toivottavasti sinä saat hyppysiin uutta tietoa Blausta ja ylipäätään keittiöistä!

Blau musta 11 logolla.jpg

1.Mitkä materiaalit ovat tällä hetkellä kysytyimpiä tasoissa ja kaapistojen ovissa?

Pähkinäovi ja terrazzo ovat tällä hetkellä kysytyimpiä materiaaleja. Erilaiset harmaan ja beigen sävyt ovat myös erittäin suosittuja.

2.Saako teiltä vihreitä ovia?

Saa! Maalattu sävy on valittavissa Ncs tai Tikkurilan värikarttojen mukaan.

Blau musta 7 logolla.jpg

3.Saako teiltä ostettua kivitasoja tai vetimiä erikseen?

Myymme aina kokonaisuuksia.

4.ovet Vetimillä vai ilman?

Kummatkin vaihtoehdot ovat hyviä! Useat haluavat keittiöönsä ainakin muutaman vetimen. Toiminnoissa esimerkiksi astianpesukoneessa ja jääkaapissa vetimet ovat hyvin käytännölliset ja toimivat samalla keittiön koruina.

Blau musta 14 logolla.jpg

5.Saako teiltä kylpyhuoneen suunnittelun, kalusteet ja remontin?

Suunnittelemme kalusteet kylpyhuoneeseen. Teemme yhteistyötä kokeneiden remontti yritysten kanssa, jotka asentavat kalusteet. Jos tarvitset kylpyhuoneen pintojen ja muiden materiaalien suunnittelussa apua, voimme suositella sisustussuunnittelijoita.

6.Onko teillä hintaesimerkkejä keittiöistä?

On! Ne löytyvät keittiön kuvauksesta. Hintaesimerkki koskee keittiökalusteita ja on suuntaa antava.

Blau musta 16.logolla .jpg

7.Voiko teidän myymälään tulla käymään ilman ajanvarausta?

Ehdottomasti saa tulla fiilistelemään ja katselemaan materiaaleja. Suunnitteluun täytyy kuitenkin aina varata aika.

8. Kiiltävä vai mattapinta kaappeihin?

Tärkeintä on, että keittiö on juuri asiakkaan tyyliä ja toiveita palveleva. Mattapintaista eli maalattua ovea halutaan enemmän suuremman väriskaalan takia.

9. Mikä On toimitusaika keittiölle?

Normaalisti 5-6 viikkoa. Olemme tehneet nettisivullemme ohjeistuksen, jossa kerromme keittiöremontin jokaisesta vaiheesta. https://www.blau.fi/nain-toimimme

Habitare 2019

Blau_Habitare_01 (3).jpg
_02.jpg
IMG_1275.jpeg
28D706FE-A5AD-46C9-A3A1-6537E7D99C9A.jpg
Blau_Habitare_05.jpg
50EB7104-1E24-41C1-A630-6E3FBE3FFC4A.JPG
_03 (2).jpg
IMG_0574.JPG

Ciao!

Nyt on Habitare pyyhältänyt ohitse. Osastomme toteutimme yhdessä Asun-lehden, Iittalan ja Gozyn kanssa. Olemme ylpeitä koko osastostamme ja valtavan kiitollisia, että meillä on tämmöisiä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on ilo toimia. Hyvän yhteistyö palkittiin, kun kansainväliset bloggarit valitsivat meidät parhaimmaksi osastoksi.

Suunnittelimme yhdessä Ulla Koskisen kanssa Habitareen keittiön, joka vastaa periaatteitamme. Meidän kanssamme mitoitus, materiaalit ja värit eivät ole esteitä unelmien toteuttamiselle. Halusimme näyttää mitä se käytännössä tarkoittaa. Tässä luksus keittiössä hyödynnettiin erilaisia materiaaleja, sävyllisiä runkoja ja jopa puusepäntyötä. Värimaailmassa vallitsi luonnolliset sävyt ja erilaiset puumateriaalit. Linjakas keittiökokonaisuus muodostui pähkinä ovista, jossa oli massiivipuusta valmistetut näyttävät vetimet. Luonnolliset materiaalit jatkuivat Minna Jonesin suunnittelemassa tilanjako-ovessa, joka oli tehty männystä ja rottingista.

Savon stone liesitaso ja tasosta ylösnouseva liesituuletin sai paljon uteliaita katseita ja ihailua. Eikä yhtään ihme, koska ne oli integroitu mustaan dekton työtasoon. Mieletön kokonaisuus!

Suuri kiitos!

Olemme yllättyneitä ja ylpeitä siitä, kuinka monelle Blau oli ennestään tuttu, kun taas osalle kävijöistä olimme aivan uusi tuttavuus. Kiitos kaikille, jotka kokivat tämän upean kokemuksen kanssamme ja kävivät osastollamme. Oli mukava tavata ja tutustua teihin!

Habitare tavoitti tänä vuonna 57 124 kävijää. Tuotteet, design ja osastojen suunnittelu oli kaiken kaikkiaan upeaa!

Toivottavasti sait messuilta inspiraatiota ja ideoita. Meitä Habitaren iloinen tunnelma on ilahduttanut vielä messujen jälkeenkin!


Syksyn uutuus tasomallit Habitaressa

Ciao!

Oletko meidän kanssa samaa mieltä, että terrazzo on tämän vuoden puhutuimpia taso materiaaleja?

Siitä inspiroituneena kasvatimme valikoimaamme terrazzo tyylisillä tasoilla. Postauksessa olevat tasot ovat marmori komposiittia. Eli tasoissa on sidosainetta ja marmorin paloja. Tasoissa on täysin marmorin ominaisuudet. Uusissa tasoissa on lämpimiä sävyjä, erilaisia harmaan värejä, rouheaa mustaa ja tietenkin myös leikkisyyttä. Nämä tasot tekevät ehdottomasti keittiöstä katseenvangitsijan.  

ensikosketus uutuus tasoihin Habitaressa 

Habitaren vuoden 2019 teema on Mindspaces – Mielen tiloja. Tilaratkaisut, materiaalit, värit, ja esineistö luovat tunnetiloja ja palvelevat elämän erilaisia tarpeita. Nämä näyttävävät taso kollaasit on nähtävissä Asun + Blau osastolla Habitaressa 6d49! Tule katsomaan millaisia tunteita nämä materiaalit herättävät sinussa!

Mallitaso 4.jpg
Mallitaso 2 .jpg
Mallitaso 3.jpg
Mallitaso 5.jpg
Mallitaso 6.jpg
mallitaso 8.jpg
mallitaso 9.jpg

Helsinkiläiskodin täydellinen muodonmuutos

Ciao!

Tältä näyttää tyypillinen yksiö Helsingin keskustassa. Pieni asunto ja simppeli pohjapiirustus voi kuitenkin saada aivan uuden elämän. Näin tapahtui myös tälle asunnolle, josta haluttiin koti moneksi vuodeksi. Punavuoressa sijaitsevan asunnon keittiö oli nuorelle parille liian pieni yhteisiin kokkailuihin.

Uudistuksen myötä kodista löytyy suomalaista muotoilua, kodikkuutta ja valoa. Kurkkaa alhaalta mitä saimme aikaan!

Ennen:

IMG-7254.JPG
IMG-7258.JPG

Jälkeen:

Blau_Pursimiehenkatu 9A_05.jpg
Blau_Pursimiehenkatu 9A_02 (1).jpg
Blau_Pursimiehenkatu 9A_01 (1).jpg

“Keittiö ei ole ainoastaan toiminnallinen vaan myös (ainakin omaan silmääni) todella kauniin harmoninen kokonaisuus, jossa vietän tosi mielelläni aikaa"

TYYLIKÄS TILAIHME

Minna Jones suunnitteli Blaulle rottinkipunoksesta ja saarnista kauniin tilanjako-oven. Vaikuttava ja kodikas rottinkiovi sopii erinomaisesti tähän kotiin. Tila pysyy keveänä, ilmavana. Ovi estää myös valon pääsyä suoraan makuutilaan. Pariskunnalle oli tärkeää jakaa makuutila omaksi tilakseen, jossa on paikka rauhoittumiseen.

Keittiössä ei ole korkeita kaappeja ollenkaan ja mietit varmaan missä jääkaappi ja pakastin ovat? Integroimme jääkaapin ja pakastimen vierekkäin saarekkeeseen. Pienestä keittiökomerosta tehtiin saarekkeen avulla näyttävä tilaihme. Tasolla mahtuu hyvin kaksi samaan aikaan kokkailemaan. Seurustelupaikkaa saarekkeesta ei kuitenkaan haluttu. Pariskunnalle oli hyvin tärkeä saada erillinen pöytä, jossa voi seurustella ja syödä hyvin. Tämä mahdollisti toisenkin puolen saarekkeesta säilytystilalle.

Vaikka keittiö onkin kompakti, saimme sinne sijoitettua kaikki tärkeät toiminnot. Kompaktissa keittiössä voi olla vaikeuksia mahduttaa kaikki tarvittavat kodinkoneet. Päädyimme asiakkaan kanssa astianpesukoneen ja uunin yhdistelmään. Näin saimme molemmat mahtumaan!

Terrazzoa on keittiön tasoissa ja välitilassa. Sama materiaali jatkuu näyttävästi saarekkeen päätyyn ja on keittiössä isossa roolissa.

VIIMEISTELTYJÄ YKSITYISKOHTIA

Tämä inspiroiva koti pitää sisällään ajattomia puisia huonekaluja, ja kodikkaan mattaöljytyn kalanruotoparketin. Artekin avohyllyillä voi pitää arkiset astiat käden ulottuvilla. Nemon lampe de marseille- seinävalaisin tuo keittiöön valoa sekä luksusta. Tässä kodissa on aistittavissa selittämätön ajattomuus.

“Tuntui lähes utopiselta kun Blaun Pirjo sai keittiööni sisällytettyä yhtäaikaisesti astianpesukoneen, uunin, neli-levyisen induktiolieden, jääkaapin ja pakastimen. Tämä luova ja ammattitaitoinen ratkaisu siis mahdollisti sen, etten lopulta joutunut tinkimään yhdestäkään toiveestani” - Matilde

Kuinka valita ajaton ja samalla trendikäs keittiö?

Ciao!

Kuinka valita ajaton ja samalla trendikäs keittiö? Kysymys, jonka kuulemme Blaulla usein.

Suurin osa ihmisistä pitää keittiötään keskimäärin 20 vuotta. Siksi onkin tärkeää löytää jokaiselle yksilöllinen keittiö. Jos haluat ajattoman keittiön joka kestää myös ulkonäöllisesti aikaa, kannattaa silloin ottaa huomioon laatu, materiaalit ja säilytystilan tarve.

Oletko ahkera leipoja, joka tarvitsee paljon pöytätilaa? Kokkaavan perheen tarpeet ovat aivan erilaiset, kun kiireisen yksin asuvan. Jos sinulla on suuri kokoelma erilaisia astioita on hyvä suunnitella kaikkille astioille paikka, jotta ahdas säilytystila ei myöhemmin ala häiritsemään.

Hyvä nyrkkisääntö uuden keittiön hankinnassa on kiintokalusteet, jotka mukailevat talon arkkitehtuuria. Vastavalmistunut keittiö sointuu tilaan ajan hengen mukaan.

Beigen ja harmaan eri sävyt ovat klassisia, mutta valkoinen on luottoväri suomalaisille. Pieniä muutoksia kuitenkin on ollut havaittavissa vuosien varrella. Nimittäin valkoinen alkaa taittumaan lämpimämpään valkoiseen ja korkeakiilto-ovet ovat väistyneet maalattujen mattaovien tieltä. Tasoissa luonnollisen ja aikaa kestävän tunteen saat kivellä. Esimerkiksi graniitti tai komposiittikivi on hyviä valintoja.

Blau__03.jpg

Loistoidea on sävyttää keittiökalusteiden ovet, jo aikaisemmin seinissä tai väliovessa olevalla värillä.

Blau_Tehtaankatu25_04 (5).jpg
Blau_Tehtaankatu25_01 (4).jpg

 Jugend-kotiin tehty keittiö sopii tilaan ja on ajanhenkinen.

Mikä tärkeintä, ota aikaa ja valitse sellainen keittiö, joka sopii parhaiten juuri sinulle. Me autamme sinua mielellämme unelmiesi keittiön suunnittelussa ja toteutuksessa!

 

Valloittava viiluovi

Ciao!

Viilupinta on huipputrendikäs ja aikaa kestävä luonnonmateriaali!

On ollut upeaa huomata puupintojen nousevan jälleen suosioon keittiöissä, kylpyhuonekalusteissa sekä säilytysjärjestelmissä.

Viilu luo tilaan ylellisen ilmeen, kestää kulutusta ja vanhenee kauniisti. Puu sopii ehdottomasti jokaiseen kotiin!

Viilupinta valmistetaan leikkaamalla massiivipuu ohuiksi kerroksiksi, jonka jälkeen viilu kiinnitetään MDF-levyn päälle. Blaulta erilaisia puulajeja löytyy valtavasti. Useimmissa puulajeissa viiluista on tarjolla monia laatu- ja paksuusvaihtoehtoja. Viilustruktuurit vaihtelevat hillityistä aaltoilevan eläväpintaisiin vaihtoehtoihin. Puun syykuvio pystysuuntaan aseteltuna tekee viiluovesta nykyaikaisen ja lisää tilan korkeusvaikutelmaa.

Jalava on hyvin koristeellinen. Tammi tuo raikasta lämpöä valkoisen rinnalle. Sapelimahongissa on punertava ja voimakas syykuvio.

Alhaalta näet kuvia neljästä vaikuttavasta keittiöstä, joissa on kaikissa täysin erilaiset ovipinnat. Katso ja ihastu!

jalava2.jpg

jalava

Uusretro keittiö 5.jpg

sapelimahonki

Blau__08 (1).jpg

tammi

Blau_Hermannin rantatie 12B_03-2 (1).jpg

Pähkinä

Mikä oli sinun suosikkisi?

Rakkaudesta rottinkiin

Ciao!

Rottinki on päässyt tänä vuonna valokeilaan yhä useammissa huonekaluissa ja käyttötarkoituksissa. Sitä näkyy valaisimissa, tuoleissa, kaapeissa sekä asusteissa. Rottinki on kestosuosikki! Se tuo nostalgisen tunteen ja ajattoman tunnelman tilaan, kun tilaan.

Blaun rottinkiovi on herättänyt paljon kiinnostusta, siksi haluammekin kertoa siitä vielä enemmän!

Logolla Blau_Pursimiehenkatu 9A_01 (1) (1)xx.jpg
Blau_Pursimiehenkatu 9A_05 (1) xx.jpg
Stailaus: Minna Jones  Kuvaus: Mikael Pettersson

Stailaus: Minna Jones

Kuvaus: Mikael Pettersson

Mitoitus ja materiaalit

Rottinkiovi on luottostailaajamme Minna Jonesin käsialaa. Ilmava rottinki on luonnonmateriaalia ja hyvin monikäyttöinen. Oven punos on vaaleaa käsittelemätöntä rottinkia. Kuvissa näkyvä rottinkiovi jakaa makuutilan muista tiloista omakseen ja estää valon pääsyä suoraan makuutilaan olematta kuitenkaan liian umpinainen. Ovi liukuu seinän sisälle viemättä tilaa makuualkovista.

Oven kehys on massiivipuuta. Me käytämme aina tilanjako-oven kehyksessä saarnia, siinä on erittäin miellyttävä väri ja tyylikäs pinta. Ajaton tilanjako-ovi on tehty puusepäntyönä. Blaulla teemme yhteistyötä puusepän kanssa ja olemmekin toteuttaneen erittäin kauniita kalusteita hänen kanssaan. Kuvissa näkyvän oven hinta on 1680€. Rottinkiovessa erilaiset mitoitukset ovat mahdollisia samalla tavalla, kun Blaun keittiöissäkin. Leveämpään rottinkioveen tulee aina lisähintaa.

kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Asennuksia rottinkioveen teemme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulle.

Psst! Iloisia uutisia! Syksyllä lanseeraamme lisää rottinkituotteita, joten pysy ehdottomasti kuulolla jos sinäkin rakastat rottinkia!

 

StalaTex ruostumattomat teräspinnat

Ciao!

Saammeko esitellä tasomateriaalin, joka on varmasti tuttu jokaiselle. Nimittäin TERÄSTASO, joka näyttäytyy aivan uudessa hohteessa!

BLOGI 2.jpg
Taso: Lehti

Taso: Lehti

 

collection Harri Koskinen

medium_Product_StalaTex_surface_Collection+Harri_Koskinen_001.jpg

Rosteri rokkaa

Kävimme alkuvuodesta koko Blaun tiimin voimin uuden StalaTex malliston lanseeraustilaisuudessa. Malliston on suunnitellut Harri Koskinen, joka on suomalainen maailmalla tunnettu muotoilija. Tilaisuudessa esiteltiin kaikki kahdeksan upeaa ja erilaista rosteritaso pintaa. Harrin inspiraatio kuoseihin kumpusi luonnosta, geometriasta ja assosiaatioista. Nimet kuvioille kuvailevat erinomaisesti ja yksilöllisesti jokaista pintaa. Savi, Ruoto, Lehti ja Viiva, Kenno, Havu, Tunturi ja Jäälautta. Kuosit on luonnosteltu käsin ja siirretty ruostumattoman teräksen pintaan laserteknologialla.

Rosteritaso on keittiöissä taas huippusuosittu materiaali. StalaTex tasosta voi tehdä välitilaan jatkuvan noston, kaapin päätylevyksi tai vaikkapa sokkeliksi.

StalaTex terästasoissa on teollisuushenkisyyttä, klassista kauneutta ja ajattomuutta. Tasoissa yhdistyvät kauniit, sisustukselliset tekstuurit sekä ruostumattoman teräksen lyömättömät ominaisuudet: hygieenisyys, helppo puhdistettavuus, kuumankesto ja pitkäikäisyys. StalaTex taso ei kulu tai haalistu kovassakaan käytössä. Se häivyttää lisäksi naarmujen ja tahrojen erottuvuutta tasopinnoista.

Unelmien täyttymyksiä 60- luvun rivitalokodissa

Ciao!

Ruoanlaitto ei ole vain ruoan valmistusta. Se on viestintää, keskustelua, tanssia ja se tuo suuren ilon. Tämä keittiö on tehty kunnioittamaan 60-luvun rivitalokotia Espoossa ja sen ajan henkeä.
Se on suunniteltu koskettamaan, näkemään ja kokemaan!

Kurkista alas niin näet kaikkien rakastamat Ennen/Jälkeen -Kuvat!

Ennen:

ee5f04da-47e2-4929-912e-2af257b5f8f2.JPG
9f3e507d-5e7c-4746-a81e-3397644ed35a.JPG

Jälkeen:

Uusretro2 .jpg
Uusretro keittiö 4.jpg
Kuvaus: Mikael Pettersson Stailaus: Minna Jones

Kuvaus: Mikael Pettersson Stailaus: Minna Jones

Toiminnot nykyaikaan, uusretrolla tyylillä

Annaleena Hämäläisen perheen kodissa oleva tunnelma saa hengen salpaamaan. Kodin alkuperäisiä pintoja on hyvin vaalittu. Tiiliseinä, mosaiikkiparketti, katto ja tietenkin 60-luvun tiikkiovet ovat loistavassa kunnossa. Alkuperäinen keittiö sopi tilaan viimeistä piirtoa myöten, kuitenkaan se ei ollut enää toiminnoiltaan nykypäivää eikä lapsiperheen tarpeita palveleva.

Haasteena oli saada 60- luvun retro tunnelma säilymään keittiössä ja keittiökalusteet sulautumaan alkuperäisien pintojen kanssa. Onnistuimme toteutuksessa täydellisesti. Keittiö näyttää, että olisi aina ollut siinä.

Kodissa olevat 60-luvun alkuperäiset tiikkiovet toimi inspiraation lähteenä keittiökaappien ovissa. Alakaapiston ovimateriaaliksi valikoitui näyttävä viiluovi. Punertava ja voimakas syykuvioinen ovi on sapelimahonkia. Yläkaapistot ovat vaaleaa maalattua mattaovea, jotka tuovat keittiöön raikkautta. Käytävämallisessa keittiössä on paljon säilytystilaa. Lyhyemmältä seinämältä löytyy taiteovimekanismilla toimiva aamiaiskaappi. Kaappiin piiloutuu kahvinkeitin ja muut keittiön pienkoneet. Hana, allas ja lankavetimet ovat messinkiä. Uusretroon keittiöön messinki on erinomainen vaihtoehto, koska sitä käytettiin paljon 60-luvulla. Hakolan ihastuttavat puiset hyllyt, Artekin ruokapöytä ja Nemon lampe de marseille- valaisin sopivat täydellisesti keittiöön!

Kierrätys keittiössä

Ciao!

Kierrätys kuuluu yhä vahvemmin suomalaisen arkeen.

Onko sinun korvaan kantautunut lajittelupisteeseen ja kierrätykseen liittyviä vaikeuksia? Tai koetko niitä itse? Kotoa löytyy seka, - bio, - lasi, - sähkö, -metalli, - muovi, - pahvi ja paperijätettä. Tai ainakin vähintään muutamia näistä. Se tietää yhteen talouteen aika monta kierrätyslaatikkoa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon toimivan lajittelupisteen suunnittelussa?

Kierrätysjärjestelmään on keittiösuunnittelussa hyvä laittaa aikaa ja ajatusta. Monella on kotitaloudessa lajiteltavaa runsaasti. Lajiteltavalle jätteelle ja tavaralle on varattava oikean kokoiset lajittelu, - ja säilytysastiat ottaen huomioon myös minne lajitteluastiat sijoitetaan. On tärkeä miettiä mitä jätettä kertyy ja kuinka paljon. Silloin hahmottaa minkä kokoinen kyseiseen tarkoitukseen olevan astian kuuluu olla. Asutko yksin? Kokkaatko paljon? Onko sinulla lyhyt matka lähimmälle kierrätyspisteelle?

Blaulla kuulemme usein asiakkaalla jääneen edellisessä keittiösuunnittelussa nämä seikat huomioimatta. Ikävä kyllä liian ahdas tai huonosti suunniteltu lajittelupiste vie monelta intoa huolelliseen kierrättämiseen, vaikka halua olisikin.

Useissa talouksissa lajittelupiste on sijoitettuna, tiskialtaan alle. Keittiössä voi ja kannattaakin käyttää useampi laatikko kierrätykseen.

Kaikkia jätteitä ei tarvitse sijoittaa keittiöön. Keittiön lisäksi kodinhoitohuone, eteinen ja varasto ovat hyviä lajittelupaikkoja. Keittiössä kannattaa lajitella ainakin ruoan tähteet ja pakkausjätteet. Keittiön ollessa pieni voi pahvijätteet ja lehdet, kerätä vaikkapa varastoon tai siivouskomeron yhteydessä olevaan lajittelukaappiin. 

 

Blogi 1.jpg
blogi 2.jpg

Otimme stailaajamme Minna Jonesin kanssa esimerkkikuvia kierrätyspisteestä. Opimme itse myös uutta kierrätyksestä! Käytimme kuvissa Blaun kolmea jäteastiakokoa. Kahteen 60 senttiseen keittiölaatikkoon mahtuivat seka, - bio,- lasi, - sähkö, - metalli, - muovi, - pahvi ja paperijäteastiat, näinkin pieneen tilaan sai kaiken tarpeellisen. Totesimme, että huolellisesti kierrättämällä sekajätettä kertyy yllättävän vähän. Siksi laitoimme sekajätteelle pienimmän laatikon. Samoin biojäteastia voi olla pienikokoinen, koska se alkaa haisemaan nopeasti.

Muovinkeräykselle varasimme isoimman boksin. Muovia kertyy paljon! Useat muovipakkaukset voi nykypäivänä laittaa muovinkeräysastiaan. Kannattaa kuitenkin perehtyä mitä muovijätettä voi muovinkeräykseen viedä. Esimerkiksi lelut, keittiötarvikkeet, hammasharjat tai kastelukannut eivät kuulu muovinkeräykseen. Useissa taloyhtiöissä on muovinkeräyspisteitä ja tietenkin yleisiä lajittelupisteitä löytyy ympäri pääkaupunkiseutua.

Pahville varasimme isoimman lajittelulaatikon. Pahvia kertyy paljon, jo ihan pienessäkin taloudessa. Metalliroskan laitoimme pienimpään astiaan ja lasille laitoimme keskikokoisen laatikon. Metalli ja lasi voivat mahtua hyvinkin yhteen astiaan, jos kumpaakin jätettä syntyy taloudessa vähän. Paperiroskan pistimme keksikokoiseen kierrätyslaatikkoon. Elektroniikkaa, eli sähkölaiteromua ei toivottavasti kovin paljon kerry, siksi sijoitimme sen pienimpään laatikkoon. Meille on tärkeää suunnitella kauniin keittiön lisäksi toimiva keittiö useiksi vuosiksi!

Mitä jätettä teidän taloudessa kertyy eniten?

 Blaulaiset

Ciao!

Henkilökuntamme, osaaminen ja innostus on yrityksemme tärkein voimavara! Haluamme asiakkaidemme tietävän kenen kanssa he ovat tekemisissä.

NYT BLAUN TIIMI ESITTÄYTYY!

Blau4939 (1).jpg

Yrityksen menestymisen taustalla on aina oma henkilöstö ja sen osaaminen.

Blau4805.jpg

Pirjo Mäntysalo

Pirjo on Blaun perustaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kalustealalta. Ensin myyjänä sitten tuotepäällikkönä ja nyt yrittäjänä. Hän on tehnyt keittiöitä, kylpyhuoneita ja säilytysjärjestelmiä mitä erilaisimpiin koteihin. Hän kokee kaikki työt uusina ja innostavina haasteina. Pirjon kunnianhimoisena tavoitteena on muuttaa ihmisten käsitystä keittiöremontin onnistumisesta alusta loppuun. Tinkimätön ammattitaito ja positiivinen asenne on hänen vahvuus suunnittelutyössä. Pirjo pitää tärkeänä lopputulosta, jonka tulee aina olla asiakkaan odotusten mukainen.

Blau4750.jpg

Heini Paassola

Blaun osakas Heini on ahkera, vahvan näkemyksen omaava keittiösuunnittelija. Heiniltä ei sinnikkyyttä puutu ja töissä hän tähtää aina löytämään asiakkaalleen täydellisesti tilaan sopivan, kauniin ja toimivan keittiön. Heinillä on kokemusta 13 vuoden ajan kiintokalustesuunnittelusta ja hän on kiinnostunut oppimaan uutta joka päivä.

Heini asuu Espoossa ja ulkoilee paljon vapaa-ajallaan. Meri ja veneily viisihenkisen perheen kanssa on lähellä sydäntä. Kauniiden asioiden löytäminen ympäristöstä niin koiralenkillä metsässä, kuin lounaskahvilan seinävärityksessä inspiroi tuomaan näkemystä asiakkaiden koteihin ja keittiösisustukseen.

Blau4862.jpg

Jenni Korpela

Iloisen ja energisen luonteen omaavalla Jennillä on ehtinyt kertyä kokemusta keittiösuunnittelusta rutkasti. Sisustussuunnittelijan koulun käyneellä on kokemusta hyvin mielenkiintoisista ja erilaisista keittiöprojekteista, kodeista julkisiin tiloihin. Suunnittelijana hän eläytyy jokaiseen projektiin intohimoisesti. Hänen tehokas työskentely ja luovat ratkaisut ovat inspiroivia. Hän rakastaa päästä toteuttamaan asiakkaan unelmia yhdessä!

Vapaa-ajalla Jenni purkaa energiaa juoksuharrastuksen ja urheilun parissa. Kauniissa ympäristössä, hän ikuistaa mahtavia maisemia ja arkkitehtuuria valokuvauksella.

Blau4680.jpg

Meryem Biermann

Meryemin työpäivät ovat hyvin moniulotteisia. Sosiaalinen media, sisällöntuotto, mainonta ja blogi ovat tiivisti läsnä jokaisessa työpäivässä. Nuoresta iästä huolimatta Meryemillä on takana jo neljän vuoden myyntikokemus. Monipuoliset työtehtävät ja uudet haasteet hän ottaa mielellään vastaan.

Luonteenpiirre, joka kuvaa Meryemiä osuvasti on fiilistelijä. Hän rakastaa kotona erilaisia projekteja, persoonallisia tauluja ja kahta vilkasta kissaansa. Viikon lepopäivä on sunnuntai, jolloin hän kiertelee kirppiksiä ja nauttii kuplivista sunnuntaibrunsseista. Meryemin mielestä on upeaa olla tämmöisessä tehotiimissä mukana!

Blau4837.jpg

Jenni Repo

Aurinkoinen Jenni toimii Blaulla tiiviisti tuotteiden parissa. Hän pitää huolen, että suunnittelijan ja asiakkaan visio toteutuu suunnitelmien mukaan remontin aikana. 14 vuoden kokemus kalustealalta on mahduttanut kokemusta myös keittiösuunnittelusta. Jennin tarkkuus on ihailtavaa. Hän pystyy organisoimaan monta liikkuvaa asiaa kerralla. Jennin työn palkitsee onnistunut remontti ja tyytyväinen asiakas.

Kotona Jenni organisoi nelihenkisen perheen arkea. Uusien ruokareseptien kokeilu ja herkulliset makuelämykset ystävien ja perheen kanssa on lähellä sydäntä.

Blau4716 (1).jpg

Juulia Keto

Juulia työskentelee Blaulla suunnitteluassistenttina keittiösuunnitelmien parissa. Sisustusarkkitehtuuria viimeistä vuotta opiskelevalta löytyykin tarkkuutta ja luovuutta suunnitteluun. Alassa häntä kiehtoo, kuinka hyvällä suunnittelulla pystyy vaikuttamaan positiivisesti ihmisen hyvinvointiin ja mielialaan.

Juulia on kaiken kauniin ihailija ja loputon esteetikko. Hänellä on intohimoinen suhde oppimiseen ja uusien kokemusten hankkimiseen. Vapaa-ajalla hän yrittääkin keksiä aina jotain uutta. Kiertelyä museoissa, uuden naapuriravintolan sisustusta tutkien tai uusia ruokareseptejä testaillen.

 

Komposiittitaso keittiössä

Ciao!

Komposiitti on mainio tasomateriaali sen pitkäikäisyyden, kestävyyden ja muovailtavuuden ansiosta. Siksi se sopii käytettäväksi niin keittiöihin kuin kylpyhuoneisiin.

Mikä se komposiitti sitten on? Komposiitilla tarkoitetaan materiaalia, jossa yhdistyy useampi eri materiaali, ja ne yhdistyessään luovat toimivan kokonaisuuden.

Komposiittivalmistajia on useampia, mutta me Blaulla edustamme näitä kolmea eri komposiittimateriaalia:

Durat, Hi-Macs ja Corian

Nämä komposiitit ovat nostaneet hurjasti suosiotaan tasomateriaalina niiden monipuolisuuden, muokattavuuden ja saumattomuuden takia. Komposiittien muovailtavuudessa on lähes rajattomat mahdollisuudet, ja ne tehdään aina mittatilaustyönä. Komposiittimateriaalit soveltuvat mainiosti niin yksityiskoteihin kuin julkisiinkin tiloihin kestävyytensä ansiosta.

DURAT

Durat on Suomessa kehitetty polyesteri-pohjainen komposiittimateriaali. Se sisältää noin 30% uusiomuovia ja on 100%:sti kierrätettävissä. Teollisuudelta kerätty muovijäte murskataan pieniksi rakeiksi, jotka antavat Duratille sille ominaisen, kauniin tekstuurin. Durat valetaan muotteja käyttämällä erilaisiin muotoihin. Värisävyn voi valita oman maun mukaan. Durat-taso on uudistettavissa kevyesti hiomalla.

HI-MACS

Hi-Macs on kivikomposiittia. Siinä on 75% luonnollista mineraali- ja väriainesekoitusta johon on lisätty akryylia. Hi-Macs on teknologiajätti LG Hausys:in kehittämä materiaali. Värivaihtoehtoja löytyy yli 100 kappaletta. Hi-Macs on erittäin helppohoitoinen, hygieeninen ja lämpömuovattavissa.

CORIAN

Corian on Amerikassa kehitetty komposiittimateriaali, joka koostuu alumiinihydroksidista ja korkealaatuisesta akryylista. Sen parhaimpina ominaisuuksina pidetään sen pehmeää tuntua, läpikuultavuutta, värejä sekä lämpömuovautuvuutta.

Durat (Harmaa mallipala)

Durat (Harmaa mallipala)

Hi-Macs keittiötaso upotetulla altaalla. Materiaali jatkuu välitilaan.

Hi-Macs keittiötaso upotetulla altaalla. Materiaali jatkuu välitilaan.

Hi-Macs taso kylpyhuoneessa.

Hi-Macs taso kylpyhuoneessa.

Corian taso kylpyhuoneessa upotetuilla altailla.

Corian taso kylpyhuoneessa upotetuilla altailla.

Graniittitaso keittiössä

Blau_07-2 (5).jpg
Blau_08-2 (2).jpg
Blau_09-2 (3).jpg
Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Ciao!

Haaveiletko kestävästä ja helppohoitoisesta tasosta? Graniittitasossa on paljon hyviä ominaisuuksia!

Graniitti on erittäin tiheä ja vähähuokoinen 100-prosenttinen luonnonmateriaali, joka sopii erinomaisesti sekä keittiö- että kylpyhuonetasoksi.

Kuvien upea musta graniittitaso on näkyvillä useassa Blaun keittiössä. Mustassa keittiössä hiekkapuhallettu eläväpintainen taso pääsee oikeuksiinsa mustien supermattapintaisten ovien kanssa. Tason karkeaa ja eläväistä pintaa on ihana koskettaa! Luonnolliset pinnat houkuttelevat yhä useampia. Siksi hiekkapuhallettu graniittitaso on Blaulla todella suosittua.

Erilaiset pintakäsittelyt luo tasoon efektiä. Graniittia saa kiillotettuna, himmeäpintaisena ja harjattuna.

Sävyvaihtoehtoja löytyy lähes jokaiseen makuun. Graniitti on luonnonmateriaali, joten sen pintakuvio on elävä. Kuviot ja värit, ne ovat graniitin kiehtovin ominaisuus!

Graniitti on kestävä materiaali. Se on todella helppohoitoinen, eikä naarmuunnu helpolla. Se kestää kuumuutta hetkellisesti. Suosittelemme kuitenkin käyttämään myöskin graniittitasoilla pannunalusia.

Jos olet kiinnostunut myös kvartsin tai marmorin ominaisuuksista, kurkkaa nämä postaukset!

Kvartsi: https://www.blau.fi/blogi/2019/5/11/kvartsitaso-keittiss

Marmori: https://www.blau.fi/blogi/2019/5/4/marmoritaso-keittiss

Kvartsitaso keittiössä

Blau_Holmanmäki8_72 ppi_01-Edit (1) (1).jpg
Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

Ciao!

Aikaisemmassa postauksessa kerroimme marmoritasosta. Tänään on vuorossa kvartsi! Kiinnostaako sinua tietää, mikä tekee kvartsista niin suositun?

Kvartsikomposiitista 93% on luonnonmateriaalia, eli kvartsia ja graniittia. Niihin on lisätty side- ja väriaineita. Kvartsikomposiitin ominaisuudet ovat käytännössä samanlaiset kuin graniitin. Ero niissä on kvartsin vähäisempi huokoisuus, rakenne ja tasaisempi väri.

Kvartsi on erittäin käytännöllinen ja helppohoitoinen, mutta hienostunut materiaali. Hillityt pintakuviot ja luonnonläheiset sävyt ovat tyypillisiä kvartsille.

Tiesitkö, että kvartsi on timantin jälkeen kovin raaka-aine luonnosta?

Kvartsitason jatkaminen välitilaan on toimiva ratkaisu, sillä se selkeyttää linjaa ja suojaa seinää. Materiaalina se on armollinen tahroille, naarmuille, ja kestää kuumuutta. Lapsiperheissä etenkin erittäin suosittu tasomateriaali!

Kuvien upeassa keittiössä huokuu scandinaavisuus, joka näkyy myös kodin muussa sisustuksessa. Materiaalit, struktuurit ja värit ovat loppuun asti harkittuja. Hienostuneen harmaa Preeze pearl -kvartsitaso istuu mainiosti rst-koneisiin ja valkoisiin kalusteisiin.

Asukkaille oli tärkeää saada suuri keittiö, jossa mahtuu useampikin kokkailemaan samanaikaisesti. Keittiön ja ruokailutilan väliin suunniteltiin iso saareke kvartsi tasolla, jonka äärellä voi viettää rennosti aikaa ystävien ja viinin parissa.

Marmoritaso keittiössä

LOGO IMG_3492Blau someBlau some.jpg
LOGO IMG_3500Blau some.jpg
Blau_Yrjönkatu38_01.jpg

Ciao!

Haaveiletko marmoritasosta keittiöön?

Marmori on 100% luonnonmateriaali, joka on alkuperältään kalkkikiveä. Se syntyy kovassa paineessa ja lämpötilassa. On siis hyvä muistaa sen olevan elävä materiaali. Ajan patina on yksi marmorin ominaisuus. Jokainen marmoritaso on erilainen, niissä kuvio ja sävy vaihtelevat. Se tekee jokaisesta tasosta ainutlaatuisen.

Sävykirjo on laaja. Yleisimmin käytetty on Italiasta tuleva Carraran marmori, eli sävyltään harmaanvalkoinen. Marmoria löytyy kuitenkin useissa väreissä esim: hiekan, vihreän ja ruskean sävyissä. Marmoria saa mattana ja kiiltävänä.

Marmori on keittiössä herkkä materiaali, eikä kestä kovin suuria lämpötilavaihteluita. Siksi suositeltavaa on käyttää pannunalusia kuumien astioiden alla. Puhtaanapito tapahtuu kostealla liinalla ja lämpimällä vedellä. Jos marmoria hoidetaan hyvin, se voi säilyä vuosia kauniina keittiössä.

Kuten näkyy, vihreä marmori on kuvan keittiössä isossa roolissa. Yksinkertainenkin keittiö saa uniikkia särmää. Naapurimaassamme Ruotsissa marmoritaso on ollut pitkän ajan yksi yleisimmistä tasoista keittiössä. Onneksi Suomessakin alkaa pikkuhiljaa marmori yleistymään keittiöissä.

Luovuutta ja luksusta keittiössä

LOGO DSC_8783-Edit-Edit-2.jpg
LOGOLLA DSC_8786-Edit-2.jpg
Kuvaus: Karla Nyman Stailaus: Elisa Wirkkala

Kuvaus: Karla Nyman Stailaus: Elisa Wirkkala

Ciao!

Tiesitkö, että keittiöön voi suunnitella vaikka millaisia ratkaisuja? On ihanaa, kun keittiö on käyttäjänsä näköinen!

Blaulla on uutuutena kuvissa näkyvä kaappiin integroitu vesipiste. Se on sijoitettu koko seinän korkuisten kaappien sisäpuolelle. Keittiön allastasossa ovet saa liu’utettua kätevästi kaapin sivuun pois tieltä.

Avokeittiön halutaan sulautuvan oleskelutilaan. Vesipistekaappi on loistava ratkaisu saada keittiöstä vieläkin kalusteenomaisempi. Näin myös kiireen yllättäessä sotkut saa tarpeen tullen piilotettua vierailta. Nerokasta, eikö?

Vesipistekaapin välitilassa on pronssin sävyistä peilipintaa, kaapin yläosaan saakka. Taso taas on rakastettua komposiittimateriaalia, eli Terrazzoa.

USKALLA RÄVÄYTTÄÄ

Aamiaiskaapin ovien taakse voit piilottaa samaan paikkaan keittiön pienkoneet sekä eniten käytössä olevat astiat.

Miksi puhutaan vain aamiaiskaapista? Samalla mekanismilla pystyy toteuttamaan moneen eri käyttötarkoitukseen ja tarpeeseen erilaisia ratkaisuja: Vesipistekaappi, kalanperkauskaappi rosteritasolla tai joka miehen unelmana oma lihanleikkauskaappi! Heh.

Tämä on mahtava esimerkki siitä, että suunnittelussa on vain taivas rajana! Mitä jos valitsisitkin valkoisen sijasta pastellia? Tai ehkä tummanpuhuvaa ja rohkeaa? Kun koti on omia tarpeita ajatellen ja intohimolla suunniteltu, on kodista iloa moniksi vuosiksi.

Milanon messut ja Design Week 2019

IMG_6595.jpg
¨1).jpg
image1.jpeg
image2.jpeg
image3.jpeg
IMG_6833.JPG
IMG_6832.JPG
7fbd27d0-789a-435a-9ad5-89062b41167f.jpg
IMG_6838.JPG
5f1d9d7e-df74-4199-819f-d4e8fd2d2c2c (1).jpg
2f84f238-8d1d-4047-8003-2ab27442afe3 (1).jpg
IMG_6401 (1).jpg

Ciao!

Blau oli inspiroitumassa Milanon messuilla ja Design weekillä. Design week on maailman isoin design tapahtuma, jossa yritykset, suunnittelijat muotoilijat, esittelevät uusimmat mallistonsa ja trendit. Messut yllättivät taas jälleen kerran, koko Blaun porukan!

Ylpeydellä kohtasimme myös suomalaisia yrityksiä edustamassa kansainvälisillä messuilla. Näimme muunmuassa Nikarin, Secton ja Innon upeat messuosastot. Unohtamatta taitavia opiskelijoita Satellite -osastolla.

Rottinkia näkyi paljon huonekaluissa sekä valaisimissa. Viilut ja tumma puu toistui monessa kalusteessa. Puun omaa tekstuuria hyödynnettiin kauniisti moderneissa kalusteissa.

Kivitasot olivat yllättäviä ja niitä oli käytetty innovatiivisesti monessa eri tarkoituksessa. Yhdessä kalusteessa saatettiin käyttää useampaakin eri kivimateriaalia. Se teki niistä mielenkiintoisia ja moniulotteisia.

Muutamassa keittiössä messinki oli siirtynyt vetimistä keittiön oviin! Lopputulos oli yllättävä ja hauska.

Värikkäillä sekä kuviollisilla laseilla oli leikitelty. Upeita peilipinnalla päällystettyjä kalusteita oli jonkun verran näkyvissä.

Innolla odotamme jo tulevia messuja ja mitä Milanossa on vuonna 2020 luvassa!

Keittiö yläkaapeilla vai ilman?

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Ciao!

Muistatko kun ennen lähes kaikki keittiöt olivat täynnä yläkaappeja? Silloin suosittiin astioiden säilyttämistä kaapien hyllyillä. Nykyjään näkee yhä useammin astioiden olevan vetolaatikoissa.

Jos keittiö on yhteydessä oleskelutiloihin tai muuten haluaa keittiöstä ilmavan, hyvä ratkaisu on keventää ilmettä ja jättää yläkaapit kokonaan pois!

Yläkaapittomatkin keittiöt tarvitsevat työtasoihin valoa. Seinävalaisimet tai riippuvalaisimet ovat hauska lisä ulkoisesti ja korvaavat led-valot yläkaappien alla. Lisää persoonaa saa maalaamalla seinät mieluisalla värillä.

Nykyään suosiotaan on kasvattanut avohyllyt.

Alhaalla on ihana esimerkki, jossa on käytetty kivitasomateriaalia hyllytasona. Hyllylle voit laittaa kauneimmat koriste-esineesi, tai arkiset astiat helposti saataville.

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola Bo LKV

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola Bo LKV

Kuvaaja: Minttu Storgårds, Stailaus: Peeta Peltola

Kuvaaja: Minttu Storgårds, Stailaus: Peeta Peltola

Yläkaappeja on monenlaisia. Tässä esimerkki siitä, että yläkaappi voi olla selkeä ja kevyt.

Keittiössä ei ole haluttu täyttää koko seinää kaapeilla ja niitä onkin juuri sen verran kuin tavaroille on säilytystilaan tarvetta. Yläkaappeja hyödynnettiin integroimalla liesituuletin huomaamattomasti kaapin sisälle. Koivuviilu - kehykset tuovat kaappeihin lämpöä ja eloa.

Me Blaulla rakastamme kumpaakin tyyliä! Kumpi iskee sinuun paremmin?

 

Laadukas ja kotimainen keittiö

Ciao!

Blaulla meille on erityisen tärkeää luoda laadukas, kotimainen keittiö, joka on ennen kaikkea yksilöllisesti suunniteltu.   

Design from Finland- merkin arvot kulkevat työssämme aina mukana ja ovat tärkeitä yrityksellemme.

Siksi haluamme avata tarkemmin mitä laatu, suomalaisuus, design ja yksilöllisyys merkitsee meille ja miten se näkyy työssämme.

Blau__07 (1).jpg


YKSILÖLLISYYS

Mieti miten ihanaa olisi, jos keittiösi tehtäisiin vain sinua tai perhettäsi varten. Blaun valikoima ei ole rajoittunut tiettyyn mallistoon. Etsimme aina asiakkaan kanssa yhdessä sopivan parhaan mahdollisen ratkaisun. Mitoitus, värit, materiaalivaihtoehdot eivät ole unelmiesi tiellä, vaan tekevät niistä totta!


LAATU

Blaulla laatu koostuu ajattomuudesta, hyvistä materiaaleista, kestävyydestä ja toimivuudesta. Keittiö on perheen kohtaamispaikka. Sinne kokoonnutaan yhdessä tekemään ruokaa ja vaihtamaan päivän kuulumisia. Keittiöremontti on iso urakka, eikä sitä ihan heti halua tehdä uudestaan. Onneksi hyvä keittiö palvelee useita vuosia.

KOTIMAISUUS & DESIGN

Panostamme suomalaiseen tuotteeseen, muotoiluun ja osaamiseen.Kauniit keittiöt ja toimivat kodit ovat intohimomme. On kunnia kuulua DFF-merkin kantajiin. Design From Finland -sivusto tekee suomalaiseen designiin tutustumisesta jo itsessään muotoilukokemuksen. Oletko sinä käynyt tutustumassa? 

https://designfromfinland.com/

Blau__08 (1).jpg
pienempi DFF_merkki_sininen_rgb.png

 

Säilytyskaluste osaksi sisustusta

Ciao!

Säilytyskalusteiden toteuttamisessa on monia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia. Sen ei tarvitse olla vain tavaroiden säilytyspaikka. Se voi tuoda tilaan uudenlaista persoonaa, mielenkiintoa ja iloa aisteille.

Puhtaat linjat, vaaleat värit ja ripaus messinkiä tekee tästä Blaun toteuttamasta kaapistosta kauniin kokonaisuuden. Kaapin scandinaavinen muotoilu kehystää samalla sänkyä ja sulautuu kauniisti tilaan. Se kätkee sisälleen paljon säilytystilaa. Vaatekaappi voi olla samaan aikaan kaunis sisustuselementti, kuin vaatteiden järjestyksen pitäjä.

Blau_Tehtaankatu25_03 (5) (1).jpg
Blau_Tehtaankatu25_02 (4) (1).jpg
Blau_Myymälä_13 (1) (1).jpg

Blaun leijuvassa tasossa yhdistyvät muuntautumiskyky, ajattomuus ja ilmavuus, ja sulautuu kauniisti osaksi muuta sisustusta. Ratkaisu on upean vähäeleinen ja toimii erityisen hyvin olohuoneissa tai eteistiloissa. Blaun leijuva taso valmistetaan omien mittojen mukaan.

Meillä materiaalivalinnoilla ja mitoilla on lähes rajaton valikoima. Olisiko taso ehkäpä marmoria, terrazzoa, tai kvartsia? Ovet maalattuna tai viilutettuina? Tule tutustumaan eri mahdollisuuksiin Blaun Helsingin myymälään!