Puu palaa keittiöihin

CIAO!

Uuden keittiön ideointi on hyvä aloittaa rauhassa kotona, keräämällä inspiroivia kuvia itseä miellyttävästä tyylistä ja materiaaleista. Se ei kuitenkaan haittaa jos ideoita ei ole vielä syntynyt. Me autamme sinua löytämään materiaalit juuri sinun keittiöösi. Blaulla on laaja valikoima materiaaleja, joista kootaan suunnittelun yhteydessä materiaalikartta.

Tässä keittiössä haluttiin käyttää luonnollisia materiaaleja ja sävyjä. Tässä on yksi esimerkki, mistä keittiö sai alkunsa. Ensin löydettiin asiakasta miellyttävät materiaalit, jonka jälkeen alettiin suunnittelemaan kokonaisuutta.

Kuva & Stailaus: Minna Jones

Kuva & Stailaus: Minna Jones

Blau_Hermannin rantatie 12B_01-2 (1).jpg
Blau_Hermannin rantatie 12B_07-3 (1).jpg
Kuva: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuva: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Helsingin Kalasataman kattojen ylle toteutettiin näyttävä keittiö. Toteutimme yhdessä Sisustusarkkitehti Cristina Wareliuksen/ Pen & Hammerin kanssa keittiön, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu.

Pähkinäpuun viilukuvio jatkuu kauniisti yhtenäisenä. Se tekee keittiöstä näyttävän ja eheän. Harmaa kvartsitaso on pinnaltaan orgaaninen Ja sopii erinomaisesti keittiökalusteiden kanssa. Taso jatkuu näyttävästi seinälle. Messinki on keittiössä isossa roolissa yksityiskodilla. Tapwellin hana & allas on kuin luodut yhteen. Keittiö on hyvin kalusteenomainen, sillä siihen on integroitu kodinkoneet piiloon.

Mitä mieltä olet?

Eteinen on kodin käyntikortti

CIAO!

Tässä sinulle muutama inspiraatiokuva Blaun näyttävistä eteisratkaisuista. Kurkkaa alas!

Kuva1   Kuvaus: Mikael Pettersson, Asunto: Reventure Homes

Kuva1 Kuvaus: Mikael Pettersson, Asunto: Reventure Homes

KOMPAKTIT RATKAISUT

Monet kaupunkikodit voivat olla eteisestä ahtaan oloisia. Jos eteinen tuntuu liian käytävämäiseltä, hyvä vaihtoehto on korkeiden kaappien sijasta hyötykäyttää tila avarammalla ratkaisulla. Se tuo lisää leveyden tuntua, sekä siistin ja ilmavan yleisilmeen.

Penkki tai laskutaso on käytännöllinen eteisessä. Tason alta löytyy säilytystilaa kengille ja tekee ratkaisusta monikäyttöisen. Viimeistellyn ilmeen saa lisäämällä kauniit naulakot, ja takit esille. Muutamilla ripustuskoukuilla voit laittaa myös lempi laukkusi kauniisti esille.

Blau_Löykkikuja6_72 ppi_04 (1) (2).jpg

LAATU JA AJATTOMUUS

Uudisrakennuksissa kaikki suunnitellaan harkitusti alusta loppuun. On tärkeää suosia laadukkaita materiaaleja, jotka kestävät aikaa. Puu tuo lämmön tähän kauniiseen eteiseen ja se on ajaton vuodesta toiseen.

Eteinen on kodin käyntikortti. Siisti ja kaunis eteinen on ilo paitsi ovella pyörähtäville, niin ennen kaikkea päivittäiseen käyttöön useamman vuoden ajan.

Kuva2&3   Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

Kuva2&3 Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

TARPEET HUOMIOIDEN

Liukuovi on klassikko. Se toimii lähes jokaisessa tilassa. Peililiukuovet ovat hyvä valinta, koska ne toimivat sekä kokovartalopeilinä, avartavat tilaa sekä tuovat tilaan valoa. Liukuovikaappeihin on saatavilla säilytysjärjestelmiä ja vetolaatikoita. Tässä sisäänkäynnissä peiliovikaappi heijastaa kauniisti kodin muihin tiloihin. Peilistä voi lisäksi kaupungille lähtiessään vilkaista, että asu sekä hymy ovat kohdillaan!

Keittiö lapsiperheeseen

Kokemus on osoittanut, että suurin osa ihmisistä pitää keittiötään keskimäärin 20 vuotta. Tämän vuoksi kannattaa erityisen tarkkaan ottaa huomioon millaisessa keittiössä viihdyt, kuinka se toimii ja miltä se näyttää vuosienkin päästä.

Tätä keittiötä lähdimme suunnittelemaan asiakkaallemme Hannelle, uudisrakennuskohteeseen. Monille keittiö saattaakin olla jo ennestään tuttu hänen Valeäiti-blogista.

Blau_02-2 (2).jpg

Toimintojen tarkkaan suunniteltu sijoittelu oli erityisen tärkeää perheessä, jossa on pieniä lapsia. He miettivät aluksi hanan sijaintia saarekkeeseen lieden lähettyville.

Tällä kerralla päädyimme kuitenkin ratkaisuun, jossa vesipiste jätettiin vastakkaiselle tasolle, ja liesi integroitiin saarekkeeseen. Saarekkeeseen jäi enemmän työskentelytilaa, toimien samalla perheen yhteisenä hengailupaikkana.

Tiesitkö, että tavallisesti neljän hengen perheessä liikutaan keittiössä alueelta toiselle yli sata kertaa päivässä? Mennään ja tullaan keittiönpöydän ääressä, käytetään koneita, kaapistojen ovia aukaistaan ja suljetaan. Hyvin suunniteltu keittiö säästää aikaasi!

Blau_05-2 (1).jpg
Blau_04-2 (1).jpg

Keittiöstä toivottiin linjakasta, kompaktia ja selkeää. Korkeat kaapit myötäilevät kauniisti korkeaa tilaa, ja antavat lisätilaa tavaroille. Selkeys saatiin valitsemalla vetimettömät yläkaapit.

Värisävyksi valikoitui Tikkurila 1952 sävy. Väri vaihtelee kauniisti vuodenajan mukaan, leikitellen valkoisen ja harmaan välillä.

Kuvat: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuvat: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Mitkä toiminnot ja asiat ovat sinulle tärkeimpiä keittiössä? Kommentoi rohkeasti, olisi mukava kuulla erilaisia ajatuksia!

Blaun 3 tärppiä keittiön järjestämiseen

Ciao!

Inspiroiduimme kirjoittamaan keittiön järjestämisestä. Sinäkin olet varmasti vähintäänkin kuullut sanan KonMari, joka on saanut monet ihmiset innostumaan järjestämisestä. Ajatus siitä, että kaikella on paikkansa, tuo rauhan tyyssijan. Haluamme jakaa keittiön järjestykseen uusia ja käytännöllisiä ratkaisuja.

Laatikko kuva 1 logolla IMG_2474Blau some.JPG
laatikko kuva 2 logolla IMG_2465Blau some.JPG

1 VETOLAATIKOIDEN JÄRJESTÄMINEN JAKOLAATIKOILLA

Vetolaatikoiden jakolaatikot mahdollistaa, että kaikella on oma paikkansa. On tietysti hyvä käydä ensin ajan kanssa läpi, mitä oikeasti tarvitsee ja mitä ei. Oi se ihana tunne, kun tietää tarkkaan missä mikäkin on. Jakolaatikot ovat modulaarisia eli ovat muokattavissa tarpeiden mukaan. Blaulla suunnittelmasi yhteydessä huolehdimme, että keittiö on myös käytännöllinen sisältä. Meiltä saat monipuolisesti erilaisia värejä ja materiaaleja laatikoiden sisuksiin.

IMG_4346.jpg
IMG-4348.jpg

2 SEINILLE NÄKYVILLE KÄDEN ULOTTUVILLE

Kokkaajan lempi keittiövälineet on nyt sallittua laittaa esille. Tämä ei myöskään vähennä tilaa tasopinnoilta. Tyhjän seinätilan voi täyttää hauskasti ripustamalla arkiset ja iloa tuovat esineet esille. Näin ne ovat aina helposti saatavilla.

IMG_4324.jpg

3 SELKEÄ ULKOA, KÄYTÄNNÖLLINEN SISÄLTÄ

Vetokaappi, jonka sisälle kätkeytyy sisälaatikoita selkeyttämään yleiskuvaa keittiössä. Viimeaikoina keittiöistä on haluttu tehdä entistä kalusteenomaisempia. Tiloista halutaan yhtenäisempiä, joka onnistuu materiaalien jatkuvuudella ja selkeillä linjoilla. Tärkeää on ulkomuodon lisäksi, että keittiö kätkee sisälleen säilytystilaa ja omat paikat tavaroille.

Keittiön aamiaiskaappi

Kuva1: Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuva1: Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

P5250046logo.jpg
Kuva2&3: Kuvat: Minttu Storgårds, Stailaus: Peeta Peltola

Kuva2&3: Kuvat: Minttu Storgårds, Stailaus: Peeta Peltola

Kuva4: Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuva4: Kuvaus: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Aamiaiskaappi on tämän hetken puhutuimpia keittiötrendejä. Jos suunnittelet keittiöremonttia, aamiaiskaappi voi olla arkesi pelastaja, samalla tuoden siihen ripauksen luksusta.

TYYLIKÄSTÄ JA KÄYTÄNNÖLLISTÄ

Kaapin ovien taakse voit piilottaa samaan paikkaan keittiön pienkoneet sekä eniten käytössä olevat astiat. Lisäksi samassa paikassa säilyy esimerkiksi arjen muro- tai muut hiutalepaketit. Miten vain, mikä tuntuu sinusta parhaimmalta! Aamun keittiöaskareet sujuvat helposti kun kaikki löytyy samasta paikasta käden ulottuvilta, ja näin myös keittiön yleisnäkymä pysyy siistimpänä.

TARPEIDESI MUKAAN RÄÄTÄLÖITYNÄ

Me tahdomme luoda juuri sinulle parhaan ratkaisun. Aamiaiskaappia käyttäessä ovet saa liu’utettua kätevästi kaapin sisälle pois tieltä. Ovet on saatavana myös taiteovimekanismilla, joka on toimiva ratkaisu esimerkiksi jos tilaa on rajoitetusti. Aamiaiskaapin sisälle voi sisällyttää vetolaatikoita tai hyllytasoja. Sisälle saa asennettua myös valaisimet sekä pistorasiat.

Löytyisikö teidän kodista tarvetta aamiaiskaapille?

Blogiterveiset ja Terrazzo

CIAO!

Kyllä, me Blaulla perustimme oman blogin! Haluamme tarjota inspiraatiota ja vinkkejä kaikille, jotta kynnys kodin keittiöiden, kylpyhuone- sekä säilytyskalusteiden toteuttaminen ei jäisi vain ajatuksen tasolle. Olemme innovatiivinen ja aikaansa seuraava yritys. Meiltä löydät ja saat aina ajankohtaista suunnittelua ja palvelua.

Tulet jatkossa löytämään blogistamme; Inspiroivia materiaalikuvia, ihania ideoita pursuvia trendibongauksia alan messuilta, sisältöä uusista tuotteista, kuvia valmiista toteutuksista ja niiden syntymisestä, Blaun omista tapahtumista ja paljon muusta.

Jätä kommenttikenttään viestiä, jos sinulla herää kysymyksiä tai toiveita kirjoituksiin liittyen.

IMG_3408Blau instaBlau insta1 LOGOLLA (1).JPG
IMG_3381Blau instaBlau insta1 LOGOLLA (2) (1).JPG

 

Tässä kuussa terrazzo tasomme on herättänyt paljon kiinnostusta. Eikä ihme, sitä ei nimittäin ole Suomesta aikaisemmin saanut tasoina. No, mikä se terrazzo sitten on? Se on saanut alkunsa Italiasta, kun marmorin ylijäämää alettiin hyödyntämään. Terrazzo koostuu marmorista, kvartsista, graniitista ja lasista, jotka on asetettu sementtiin ja viimeistelty kiillottamalla. Se on komposiittimateriaali, eli ekologinen ja laadukas vaihtoehto.

Mitä sanot, terrazzo vai marmori?

Inspiroivia hetkiä toivoen,

Blaun tytöt

 

Kuvat ja stailaus: Minna Jones