Asuntomessut 2020

Lumitiikeri oli yksi vuoden 2020 Tuusulan asuntomessujen helmistä. Yleisilmeeltään vaalea ja moderni kivitalo edustaa innovatiivista arkkitehtisuunnittelua, niin ulkoa kuin sisältä. Talo itsessään on kuin taideteos kaarevien seinien ja kokonaisuuden muodostaman harmonian ansiosta. Talon pääsuunnittelijana ja rakennuttajana toimi HEVI kivitalot.

Lumitiikeri kohteen sisustussuunnittelijana toimi Laura Seppänen Design Agency. Lähtökohtana suunnittelulle oli asiakkaan toiveet ja rakennuksen arkkitehtuuri. Lisäksi Laura Seppäsen tavoitteena oli suosia pienyrittäjyyttä, sekä kotimaista osaamista kalusteiden, materiaalien ja taiteen osalta. Suomalaisena yrityksenä Blaulla oli ilo olla mukana tässä yhteistyössä. Suunnittelija onnistui luomaan sisätiloista upean, ajattoman ja harmonisen kokonaisuuden pieniä yksityiskohtia myöten.

Blaun toteuttamat kiintokalusteet ovat suunniteltu yhdessä Laura Seppäsen kanssa. Blaun kiintokalusteita on talossa useammassa eri tilassa, kuten keittiössä, kodinhoitohuoneessa, vaatehuoneessa ja kylpyhuonetiloissa.  Kiintokalusteissa yhtenäinen linja on luotu käyttämällä luonnonmateriaaleja eri sävyissä. Valaistus on mietitty huolella, jotta tiloihin on saatu hyvä yleisvalo unohtamatta tunnelmavalaistusta.

 

KEITTIĂ–

Keittiön kaapit toteutettiin mittatilaustyönä, jotta jokainen sentti saatiin hyötykäyttöön. Korkeiden kaappien taakse on integroitu Liebherin Monolith -kylmälaitteet. Näin kokonaisuus pysyi harmonisena ja esteettisenä. Keittiön kaappeihin valittiin Blaun Lumo-ovet, joissa on integroidut massiivipuiset vetimet. Ovissa mustan petsin alta kuultaa kauniisti läpi tammen puunsyyt. Keittiön taso on ajaton harmaa marmoriterrazzo. Ryhtiä antaa kontrasti, joka syntyy mustaksi petsatun viilun ja valkoisen marmorikuvioidun laatan vuorovaikutuksesta.

ALAKERRAN KYLPYHUONEKALUSTEET

Kylpyhuonetilan leijuvassa kiintokalusteessa on käytetty mustaksi petsattua tammiviilua jatkumona keittiön tyylille. Viilun kuviointi on suunniteltu vaakasuuntaiseksi jatkuvaksi kuvioksi, eli puunsyyt jatkuvat ovesta oveen yhtenäisenä. Allas ja -taso on toteutettu samoilla suurlaatoilla kuin seinät ja lattiakin. Volan mattamusta hana on seinäkiinnitteinen. Allaskaapit ja peili ovat toteutettu mittatilaustyönä juuri tilaan sopivaksi.

YLĂ„KERRAN KYLPYHUONEKALUSTEET

Kylpyhuonetilan leijuvassa kiintokalusteessa on käytetty vaakasuuntaista tammiviilua. Altaat ovat toteutettu Dekton-tasomateriaalista saumattomasti. Volan mattamustat hanat ovat seinäkiinnitteisiä. Allas- ja peilikaapit ovat toteutettu mittatilaustyönä juuri tilaan sopivaksi. Näiden valintojen ansiosta kokonaisuudesta on saatu hyvin eleetön ja rauhallinen.

KODINHOITOHUONE

Kodinhoitohuoneeseen toteutettiin tammiset alaovet vedinuralla ja yläovet raikkaan valkoisina. Pyykinpesukone ja kuivausrumpu on integroitu kaappeihin. Tämä kodinhoitohuone on toimiva ja tarkoituksenmukainen, sekä samalla viihtyisä. Tammen sävy jatkuu yläkerran wc-tilaan ja vaatehuoneen kiintokalusteisiin.

VAATEKAAPIT

Makuuhuoneesta on suora näkymä vaatehuoneeseen ja siksi näkymästä haluttiin esteettinen. Vaatehuoneeseen toteutettiin tammiset vaatekaapit Lumo-ovella. Vaatekaappien toiminnot mietittiin tarkkaan, jotta ne palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaita. Räätälöinti mahdollisti jokaisen sentin hyötykäyttö — Kaapit istuvatkin tilaan paremmin kuin hyvin.

LAADUKKAITA LUONNONMATERIAALEJA JA KONTRASTEJA

Asuntomessukohteen kiintokalusteet ovat toteutettu Laura Seppäsen suunnitelmien mukaan, kunnioittaen talon arkkitehtuuria ja asiakkaiden toiveita. Yksityiskohtia, mittoja ja mekanismeja mietittiin tarkasti, jotta asukkaat saivat heitä parhaiten palvelevan kokonaisuuden. Lumitiikerissä jokainen yksityiskohta on suunniteltu räätälöidysti, niin ulkoa kuin sisältä. Kiintokalusteet ovat kaunis kokonaisuus muiden tilojen kanssa. Harmoniset sävyt, laadukkaat ja luonnolliset materiaalit luovat ajattoman kokonaisuuden. Ripauksella kontrastia on luotu ryhtiä muuten vaaleaan ja raikkaaseen tunnelmaan.

h
h
h
h
h
h
Kuvat - Mikael Pettersson
Laura Seppäsen kuva - Mona Salminen
Lue lisää
The Poet´s Blue – arkkitehdin showroom-koti
Taitelijakodeista inspiroitunut – Hanna Kääriäisen kotona
Vuosi 2024 – Klassikoiden paluu
Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka.