Aamiaiskaapilla harmoniaa ja käytännöllisyyttä

Suuren suosion saavuttanut aamiaiskaappi on tullut jäädäkseen. Moneen taipuva kokonaisuus voi kuitenkin olla paljon muutakin kuin nimensä ja saa näyttää käyttäjältään.

Keittiö on kodin kenties aktiivisin paikka, jossa touhutaan monta kertaa päivässä loihtien yhteisiä aterioita, pikaisia aamiaisia ja monivaiheisia, kiireettömiä illallisia. Keittiö pitää sisällään lukuisia laitteita, purnukoita, astioita ja muuta esineistöä, jotka toimivat työkaluina herkullisempaan elämään. Aika useat keittiön välttämättömyydet – niin käytännöllisiä kuin ovatkin – haluaisi moni meistä kuitenkin piilottaa katseilta.

Aamiaiskaappina tunnettu kokonaisuus voi olla paljon muutakin kuin nimi antaa ymmärtää. Nyt jo vuosia sitten tutuksi tullut aamiaiskaappi on useimmiten yhdellä tai useammalla ovella suljettava keittiön osio, joka kätkee sisäänsä työtason pistorasioineen, hyllyjä sekä vetolaatikoita. Perinteisesti kaappiin sijoitetaan juuri aamiaisen valmistamiseen sekä tarjoiluun liittyvät elementit; kahvin- ja vedenkeitin, aamiaisen ruokatarvikkeet sekä astiat. Kokonaisuuden voi kuitenkin valjastaa joustavasti käyttäjänsä mukaisesti. Kaapin sisälle voi sijoittaa myös vaikkapa vesipisteen, uunin tai liesitason. Kenties haluat komeron aamiaiselle tai sitten vaikkapa upealle baarikokonaisuudelle, jolla säväyttää illanistujaisissa? Tai ehkä toivoisit kodinkoneet katseilta piiloon, kun niitä ei käytetä? Blaulla kokonaisuuden sisällön määrittelyssä vain mielikuvitus on rajana – jos sekään!

Blaun yleisimmin käytetyt aamiaiskaappien mekanismit ovat Pocket ja Flex. Pocket-mekanismissa ovet liukuvat kaapin sisälle. Tämä ratkaisu soveltuu parhaiten tiloihin, joissa ovet halutaan pois kulkuväylältä aamiaiskaappia käytettäessä. Vaivattomassa ja helppokäyttöisessä Flex-mekanismissa ovet taittuvat auki kaapin sivuille.

Ensin juhlitaan, siivota voi myöhemminkin: aamiaiskaapin ihanuus todentuu käytännössä. Kun ovet suljetaan, keittiö siistiytyy silmänräpäyksessä. Aamiaiskaapin avulla keittiökokonaisuuden saa pidettyä sukkelasti siistinä ja näkymän ärsykkeettömänä, kun pienkoneet ja muut esineet piiloutuvat ovien taakse. Toisaalta käytännöllisyttä tuo heti ovien auettua käsillä olevat, tarpeelliset tarvikkeet. Suuren suosion saavuttanut, käytännöllisyyttä, harmoniaa ja ripauksen ylellisyyttä elämään tuova aamiais-, vesipiste- ja ruoanvalmistuskaappi on tullut jäädäkseen.

Minkälaisesta kokonaisuudesta sinä haaveilet? Me Blaulla voimme toteuttaa unelmasi räätälöidysti tarpeidesi mukaan.

Kun ovet suljetaan, keittiö siistiytyy silmänräpäyksessä.
Kokonaisuuden voi valjastaa joustavasti käyttäjänsä mukaisesti
h
h
h
h
h
h
h
Kuvat - Mikael Pettersson
Stailaus - Minna Jones
Lue lisää
Väriä ja kerroksellisuutta – Lilli Salmisen kotona
FAÇADE – uusi klassikko-ovi
Raparperi-ruusu granita, haudutettua raparperia, jugurttia ja marenkia by Canvas
Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka.