Sävyt ja materiaalit

Keittiön työtasojen materiaaleissa vaihtoehtojen kirjo on laaja. Valinta on tärkeä: suurella todennäköisyydellä olet valitsemasi tason kanssa kosketuksissa päivittäin. Auttaaksemme oikean tason valinnassa kokosimme yhteen Blaulta löytyvien tasomateriaalien tyypillisiä ominaisuuksia. Mikä taso on juuri sinulle se oikea?

Luonnonkivi

Luonnonkivi on luonnossa tuhansien vuosien saatossa syntynyt, aito ja ajaton materiaali. Marmori ja kalkkikivi ovat huokoisia materiaaleja, joiden ominaisuuksiin kuuluu ajan tuoma patina ja elämän jättämät jäljet. Graniitti on kestävä ja tiivis luonnonmateriaali, jota on saatavilla myös Suomesta louhittuna.

Graniitti on helppohoitoinen materiaali ja sen ylläpito on vaivatonta. Marmorin ja kalkkikiven tahraantuminen saattaa huolettaa, mutta kivi pysyy kauniina, kun jäljet pyyhkii ennen kuin ne kuivuvat tason pintaan. Marmori- ja kalkkikivitason päivittäiseen puhdistukseen riittää kostealla liinalla pyyhkiminen ja tarvittaessa lisäksi mieto, hankaamaton puhdistusaine. Kiven luonnollista suojapintaa voidaan myös tehostaa vuosittaisella suojauskäsittelyllä. Luonnonkivi on rajallisen saatavuutensa vuoksi korkeamman hintaluokan materiaali. Estetiikaltaan luonnonkivi sopii luonnonmukaista ja eleganttia ilmettä kaipaaville, jotka arvostavat ennen kaikkea aitoja ja puhtaita, luonnon muokkaamia materiaaleja.

Terrazzo

Terrazzo muodostuu kiven-, lasin- tai vaikkapa peilin palasista, jotka on sidottu yhteen sidosaineella. Terrazzoa on tarjolla laajassa kirjossa erikokoisilla ja -sävyisillä paloilla ryyditettynä, mahdollistaen upean uniikit kokonaisuudet. Useimmiten terrazzotasoissa käytetään luonnonkivipaloja; Blaun valikoimasta löytyvissä terrazzoissa on käytetty paljon marmoria. Sidosaineensa ansiosta terrazzo on kestävää ja sen hoito suhteellisen vaivatonta.

Mikäli terrazzo sisältää luonnonkiveä, sitä on syytä huoltaa sen mukaisesti. Päivittäiseen puhdistukseen riittää kostealla liinalla pyyhkiminen käyttäen lisäksi tarvittaessa mietoa puhdistusainetta. Hintatasoltaan terrazzo on hieman luonnonkiveä edullisempaa. Terrazzo on loistava valinta uniikkia ja eläväistä pintaa arvostaville, jotka kaipaavat tilaansa ripauksen persoonallisuutta.

Kvartsi

Kvartsikomposiitti on kivimateriaali, joka koostuu yli 90-prosenttisesti luonnonkvartsista ‚Äď yhdest√§ kovimmista luonnosta l√∂ytyvist√§ mineraaleista ‚Äď sek√§ side- ja v√§riaineista. Se on tasona eritt√§in k√§yt√§nn√∂llinen ja helppohoitoinen. Hillityn hienostuneet pintakuviot ja luonnonl√§heiset s√§vyt ovat kvartsille tyypillisi√§. Materiaalina kvartsi on eritt√§in tiivis ja kovapintainen, joten se kest√§√§ hyvin kolhuja ja tahroja.

Kvartsitason ylläpidoksi riittää säännöllinen pyyhkiminen. Kuumia pannuja ja kattiloita ei suositella nostettavan suoraan tasolle: vaikka kvartsi kestää korkeitakin lämpötiloja, voivat äkilliset lämpötilan vaihtelut vahingoittaa sen pintaa. Myös leikatessa on syytä käyttää leikkuulautaa tason suojaamiseksi. Kvartsitasot ovat hintatasoltaan korkeampaa luokkaa. Kvartsi on oivallinen valinta keittiöön, jossa vietetään huoletonta arkea ja arvostetaan vaivatonta ylläpitoa.

Keraaminen

Keraaminen taso on luonnonmateriaaleista työstetty, äärimmäisen kestävä materiaali. Keraamiset tasot valmistetaan puristamalla massa kovassa paineessa levyiksi ja polttamalla uunissa äärimmäisen korkeassa lämpötilassa. Tämän tuloksena ne kestävät lähestulkoon mitä vain: kuumuutta, tahroja ja iskuja. Keraamisen tason pitkäikäisyyden ansiosta se on myös ympäristölle ystävällinen vaihtoehto, sillä niiden uusimisen tarve on vähäinen.

Keraamisen tason ylläpitoon riittää pyyhkiminen tarvittaessa. Toisin kuin esimerkiksi kvartsitasossa, keraamisen tason päälle voi huoletta nostaa kuumat pannut ja kattilat. Sen ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi keraamiset tasot ovat hintatasoltaan korkeammassa luokassa. Keraaminen taso sopii keittiöön, jossa kokkaillaan ahkerasti ja nautitaan mutkattoman huolettomasta elämästä.

Komposiitti

Komposiitti on mainio tasomateriaali pitkäikäisyytensä, kestävyytensä ja muokattavuutensa ansiosta. Komposiittitasot valmistetaan aina mittatilaustyönä ja niiden muovailtavuudessa mahdollisuudet ovat liki rajattomat. Materiaalista voidaan valmistaa täysin saumattomia kokonaisuuksia, joissa esimerkiksi allas toteutetaan samasta materiaalista. Komposiittivalmistajia ja -kuoseja on useampia. Blau edustaa Duratin, Corianin ja Hi-Macsin komposiittimateriaaleja.

Komposiittitason päivittäiseen puhdistukseen sopivat miedot yleispuhdistusaineet ja hankalampien tahrojen puhdistukseen voidaan käyttää esimerkiksi taikasientä. Koska komposiittitasot ovat lämpömuokattavia, tulee kuumien kattiloiden ja pannujen alla käyttää pannunalusta. Samoin leikatessa tulisi käyttää leikkuulautaa. Komposiittitasojen hintataso riippuu siihen tulevien työstöjen määrästä ja siitä, halutaanko samasta materiaalista kokonaisuuteen esimerkiksi allasta. Komposiitti on paras valinta kotiin, jossa halutaan toteuttaa luovia kokonaisuuksia saumattomasti yhdestä materiaalista.

Terästaso

Terästaso on ajaton, kestävä ja hygieeninen materiaali keittiöön. Sille voi huoletta nostaa kuumat pellit ja pannut vailla pelkoa pinnan vaurioitumisesta. Taso on myös helppo puhdistaa ja pitää siistinä, sillä sen pinta hylkii likaa ja tahroja. Terästason erinomaisen kestävyyden ansiosta se on pitkäikäinen valinta.

Terästason ylläpito on varsin huoletonta. Kostealla liinalla siivotessa on suositeltavaa kuivata taso mikrokuituliinalla, jolloin tason pintaan ei jää pyyhkimisen jälkiä. Klassinen terästaso on hintaluokaltaan edullisemmasta päästä. Tasona se on oivallinen valinta ahkeran kokkaajan keittiöön, joka ei liiemmin halua murehtia tason hoidosta tai ylläpidosta.

Massiivipuu

Puu on kaunis luonnonmateriaali, joka tuo tilaan pehmeyttä ja lämpöä. Massiivipuu on erinomainen, ympäristöystävällinen materiaali, uusiutuva luonnonvara ja elinkaarensa lopussa kierrätettävissä tai uusiokäytettävissä. Puuta voi työstää ja huoltaa pidentäen sen elinikää. Jos massiivipuiseen tasoon tulee suurempia naarmuja tai kolhuja, pinnan hiomalla se on jälleen kuin uusi.

Massiivipuisen tason päivittäiseen puhdistukseen sopii kostealla liinalla pyyhkiminen. Puista tasoa tulee myös vähintään kerran vuodessa öljytä, jolloin sen pinta pysyy vahvana ja siistinä. Tällöin myös erilaiset tahrat eivät imeydy tasoon yhtä herkästi. Puutasojen hinta vaihtelee puusta riippuen, mutta yleisesti ottaen ne ovat hintatasoltaan edullisempia. Massiivipuiset tasot ovat sopiva valinta niille, jotka toivovat tilaltaan klassista kauneutta, lämpöä ja tunnelmaa.

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka. Varaa aika suunnitteluun

Ota yhteyttä, niin sovitaan Sinulle parhaiten sopiva aika ja paikka.