Marmoritaso keittiössä

LOGO IMG_3492Blau someBlau some.jpg
LOGO IMG_3500Blau some.jpg
Blau_Yrjönkatu38_01.jpg

Ciao!

Haaveiletko marmoritasosta keittiöön?

Marmori on 100% luonnonmateriaali, joka on alkuperältään kalkkikiveä. Se syntyy kovassa paineessa ja lämpötilassa. On siis hyvä muistaa sen olevan elävä materiaali. Ajan patina on yksi marmorin ominaisuus. Jokainen marmoritaso on erilainen, niissä kuvio ja sävy vaihtelevat. Se tekee jokaisesta tasosta ainutlaatuisen.

Sävykirjo on laaja. Yleisimmin käytetty on Italiasta tuleva Carraran marmori, eli sävyltään harmaanvalkoinen. Marmoria löytyy kuitenkin useissa väreissä esim: hiekan, vihreän ja ruskean sävyissä. Marmoria saa mattana ja kiiltävänä.

Marmori on keittiössä herkkä materiaali, eikä kestä kovin suuria lämpötilavaihteluita. Siksi suositeltavaa on käyttää pannunalusia kuumien astioiden alla. Puhtaanapito tapahtuu kostealla liinalla ja lämpimällä vedellä. Jos marmoria hoidetaan hyvin, se voi säilyä vuosia kauniina keittiössä.

Kuten näkyy, vihreä marmori on kuvan keittiössä isossa roolissa. Yksinkertainenkin keittiö saa uniikkia särmää. Naapurimaassamme Ruotsissa marmoritaso on ollut pitkän ajan yksi yleisimmistä tasoista keittiössä. Onneksi Suomessakin alkaa pikkuhiljaa marmori yleistymään keittiöissä.