Helsinkiläiskodin täydellinen muodonmuutos

Ciao!

Tältä näyttää tyypillinen yksiö Helsingin keskustassa. Pieni asunto ja simppeli pohjapiirustus voi kuitenkin saada aivan uuden elämän. Näin tapahtui myös tälle asunnolle, josta haluttiin koti moneksi vuodeksi. Punavuoressa sijaitsevan asunnon keittiö oli nuorelle parille liian pieni yhteisiin kokkailuihin.

Uudistuksen myötä kodista löytyy suomalaista muotoilua, kodikkuutta ja valoa. Kurkkaa alhaalta mitä saimme aikaan!

Ennen:

IMG-7254.JPG
IMG-7258.JPG

Jälkeen:

Blau_Pursimiehenkatu 9A_05.jpg
Blau_Pursimiehenkatu 9A_02 (1).jpg
Blau_Pursimiehenkatu 9A_01 (1).jpg

“Keittiö ei ole ainoastaan toiminnallinen vaan myös (ainakin omaan silmääni) todella kauniin harmoninen kokonaisuus, jossa vietän tosi mielelläni aikaa"

TYYLIKÄS TILAIHME

Minna Jones suunnitteli Blaulle rottinkipunoksesta ja saarnista kauniin tilanjako-oven. Vaikuttava ja kodikas rottinkiovi sopii erinomaisesti tähän kotiin. Tila pysyy keveänä, ilmavana. Ovi estää myös valon pääsyä suoraan makuutilaan. Pariskunnalle oli tärkeää jakaa makuutila omaksi tilakseen, jossa on paikka rauhoittumiseen.

Keittiössä ei ole korkeita kaappeja ollenkaan ja mietit varmaan missä jääkaappi ja pakastin ovat? Integroimme jääkaapin ja pakastimen vierekkäin saarekkeeseen. Pienestä keittiökomerosta tehtiin saarekkeen avulla näyttävä tilaihme. Tasolla mahtuu hyvin kaksi samaan aikaan kokkailemaan. Seurustelupaikkaa saarekkeesta ei kuitenkaan haluttu. Pariskunnalle oli hyvin tärkeä saada erillinen pöytä, jossa voi seurustella ja syödä hyvin. Tämä mahdollisti toisenkin puolen saarekkeesta säilytystilalle.

Vaikka keittiö onkin kompakti, saimme sinne sijoitettua kaikki tärkeät toiminnot. Kompaktissa keittiössä voi olla vaikeuksia mahduttaa kaikki tarvittavat kodinkoneet. Päädyimme asiakkaan kanssa astianpesukoneen ja uunin yhdistelmään. Näin saimme molemmat mahtumaan!

Terrazzoa on keittiön tasoissa ja välitilassa. Sama materiaali jatkuu näyttävästi saarekkeen päätyyn ja on keittiössä isossa roolissa.

VIIMEISTELTYJÄ YKSITYISKOHTIA

Tämä inspiroiva koti pitää sisällään ajattomia puisia huonekaluja, ja kodikkaan mattaöljytyn kalanruotoparketin. Artekin avohyllyillä voi pitää arkiset astiat käden ulottuvilla. Nemon lampe de marseille- seinävalaisin tuo keittiöön valoa sekä luksusta. Tässä kodissa on aistittavissa selittämätön ajattomuus.

“Tuntui lähes utopiselta kun Blaun Pirjo sai keittiööni sisällytettyä yhtäaikaisesti astianpesukoneen, uunin, neli-levyisen induktiolieden, jääkaapin ja pakastimen. Tämä luova ja ammattitaitoinen ratkaisu siis mahdollisti sen, etten lopulta joutunut tinkimään yhdestäkään toiveestani” - Matilde