Kvartsitaso keittiössä

Blau_Holmanmäki8_72 ppi_01-Edit (1) (1).jpg
Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

Kuvaaja: Mikael Pettersson, Stailaus: Peeta Peltola

Ciao!

Aikaisemmassa postauksessa kerroimme marmoritasosta. Tänään on vuorossa kvartsi! Kiinnostaako sinua tietää, mikä tekee kvartsista niin suositun?

Kvartsikomposiitista 93% on luonnonmateriaalia, eli kvartsia ja graniittia. Niihin on lisätty side- ja väriaineita. Kvartsikomposiitin ominaisuudet ovat käytännössä samanlaiset kuin graniitin. Ero niissä on kvartsin vähäisempi huokoisuus, rakenne ja tasaisempi väri.

Kvartsi on erittäin käytännöllinen ja helppohoitoinen, mutta hienostunut materiaali. Hillityt pintakuviot ja luonnonläheiset sävyt ovat tyypillisiä kvartsille.

Tiesitkö, että kvartsi on timantin jälkeen kovin raaka-aine luonnosta?

Kvartsitason jatkaminen välitilaan on toimiva ratkaisu, sillä se selkeyttää linjaa ja suojaa seinää. Materiaalina se on armollinen tahroille, naarmuille, ja kestää kuumuutta. Lapsiperheissä etenkin erittäin suosittu tasomateriaali!

Kuvien upeassa keittiössä huokuu scandinaavisuus, joka näkyy myös kodin muussa sisustuksessa. Materiaalit, struktuurit ja värit ovat loppuun asti harkittuja. Hienostuneen harmaa Preeze pearl -kvartsitaso istuu mainiosti rst-koneisiin ja valkoisiin kalusteisiin.

Asukkaille oli tärkeää saada suuri keittiö, jossa mahtuu useampikin kokkailemaan samanaikaisesti. Keittiön ja ruokailutilan väliin suunniteltiin iso saareke kvartsi tasolla, jonka äärellä voi viettää rennosti aikaa ystävien ja viinin parissa.