Keittiö lapsiperheeseen

Kokemus on osoittanut, että suurin osa ihmisistä pitää keittiötään keskimäärin 20 vuotta. Tämän vuoksi kannattaa erityisen tarkkaan ottaa huomioon millaisessa keittiössä viihdyt, kuinka se toimii ja miltä se näyttää vuosienkin päästä.

Tätä keittiötä lähdimme suunnittelemaan asiakkaallemme Hannelle, uudisrakennuskohteeseen. Monille keittiö saattaakin olla jo ennestään tuttu hänen Valeäiti-blogista.

Blau_02-2 (2).jpg

Toimintojen tarkkaan suunniteltu sijoittelu oli erityisen tärkeää perheessä, jossa on pieniä lapsia. He miettivät aluksi hanan sijaintia saarekkeeseen lieden lähettyville.

Tällä kerralla päädyimme kuitenkin ratkaisuun, jossa vesipiste jätettiin vastakkaiselle tasolle, ja liesi integroitiin saarekkeeseen. Saarekkeeseen jäi enemmän työskentelytilaa, toimien samalla perheen yhteisenä hengailupaikkana.

Tiesitkö, että tavallisesti neljän hengen perheessä liikutaan keittiössä alueelta toiselle yli sata kertaa päivässä? Mennään ja tullaan keittiönpöydän ääressä, käytetään koneita, kaapistojen ovia aukaistaan ja suljetaan. Hyvin suunniteltu keittiö säästää aikaasi!

Blau_05-2 (1).jpg
Blau_04-2 (1).jpg

Keittiöstä toivottiin linjakasta, kompaktia ja selkeää. Korkeat kaapit myötäilevät kauniisti korkeaa tilaa, ja antavat lisätilaa tavaroille. Selkeys saatiin valitsemalla vetimettömät yläkaapit.

Värisävyksi valikoitui Tikkurila 1952 sävy. Väri vaihtelee kauniisti vuodenajan mukaan, leikitellen valkoisen ja harmaan välillä.

Kuvat: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Kuvat: Mikael Pettersson, Stailaus: Minna Jones

Mitkä toiminnot ja asiat ovat sinulle tärkeimpiä keittiössä? Kommentoi rohkeasti, olisi mukava kuulla erilaisia ajatuksia!