Blau_Materiaalit_01.jpg

NUDE

Nude on yksi tämän kauden inspiroivista väreistä. Nudeen on sommitelmassa yhdistetty kauniisti erilaisia pehmeitä , puuterin, ruskean, sinisen ja harmaan sävyjä. Värimaailman tunnelma huokuu rauhallisuutta ja herkkyyttä. Keittiössä nuden tunnelmaa on helppo muuttaa herkästä hieman särmikkäämmäksi valitsemalla  pehmeän sävyiseen kalusteoveen mustat tai metallin sävyiset vetimet.

 
Blau_Materiaalit_02.jpg

NAVY

Sininen ei poistu muodista koskaan. Sininen tuo meille jokaiselle mieleen jonkin muiston ja tuohon muistoon liittyvän sinisen sävyn. Sinistä on käytetty sisustuksissa kautta aikojen ja se koetaan yleensä rauhoittavana värinä. Historiassa sininen on mielletty kylpyhuoneiden ja makuuhuoneiden sisustukseen. Mutta nykyään sininen levittäytyy jo kaikkialle kodin tiloihin. Sitä käytetään rauhallisuuden sijasta tuomaan esiin myös ylellisyyttä sisustuksissa. Keittiössä saatetaan oven sävyksi valita juhlavan syvä ja voimakas sinisen sävy, jota korostetaan vaikka kultaisella tai messinkisellä vetimellä sekä hanalla. Valkoinen marmorinen pöytätaso tai tamminen yksityiskohta pehmentävät mukavasti syvää ja rohkeaa sinisen sävyä.

 
Blau_Materiaalit_03.jpg

USVA

Harmaa, tuo suomalaisen ja skandinaavilaisen sisustuksen luottosävy. Suomalaisessa ja skandinaavilaisessa sisutuksessa on osattu aina käyttää harmaan sävyjä kauniisti. Tämän hetkiset sisustuksessa käytettävät harmaan sävyt, ovat luonnon omista paleteista lainattuja. Harmaan ovat sävyltään kylmiä ja maanläheisiä. Kylmiin harmaan sävyihin saa kauniisti yhdistettyä vaaleaa puuta ja ruskean eri sävyjä. Kun harmaata haluaa piristää ja koristaa voi sen rinnalle lisätä yksityiskohtia messingistä tai kuparista.

 
Blau_Materiaalit_04.jpg

METSÄ

Vihreä tuo mieleemme yleensä ensimmäisenä luonnon, kevään ja sen eri vihreät sävyt. Vihreä on meille kaikille tuttu väri ja se koetaan turvallisuuden, rehellisyyden ja viisauden värinä. Vihreä on uusi nousukas sisustuksissa. Sisustuksissa käytetään nyt paljon erilaisia huonekasveja ja seinäpintoja maalataan erittäin tummilla ja syvilläkin vihreiden sävyillä. Vihreä pitää kodin ilmeen raikkaana ja siihen saa lisättyä lempeyttä eri puu materiaaleilla. Vihreä on monipuolisesti käytettävä väri sisustuksessa ja sitä on monen sisustajan helppo käyttää ja mieltää osaksi omaa sisustustaan.

 
Blau_Materiaalit_05.jpg

OKRA

Okran, punaisen ja oranssin sävyjä käytetään designmaailmassa kaikkialla. Tummat punaisen eri sävyt pursuavat iloa, elinvoimaa ja rohkeutta.Nämä rohkeat sävyt tuovat sisustukseen lämmintä tunnelmaa. Tumman puhuvat punertavat sävyt ovat yllättävän muuntautuvia. Jos ympäristö on rauhallinen ei voimakas yksityiskohta tunnu liian levottomalta ja täydentääkin sisustuksen tunnelman kotoisaksi ja kutsuvaksi. Mustat ja teräksiset yksityiskohdat raikastavat mukavasti punaiseen taittuvaa kokonaisuutta. Tummat punaisen murretut sävyt ovat rohkean sisustajan valinta.

 
Blau_Materiaalit_06.jpg

ROSA

Vaaleanpunainen luo hempeyttä ja herkkyyttä sisustukseen. Kaunista vaaleanpunaista katsoessa tulee mieleen helposti esimerkiksi sanat: kiltteys, hento, viaton, hattara, pioni sekä pehmeys. Hennon rosan sävyt tekevät olon heti kotoisaksi ja iloiseksi. Rosan eri sävyt ovat olleet sisustuksissa mukana jo jonkin aikaa. Nyt pehmeän pastelli sävyn rinnalle on lisätty dramaattisempia sävyjä kuten punajuurta ja mustaa. Ne vievät hempeän rosan uudelle tasolle ja mahdollistavat sävyn käytön koko kodin sisustuksessa. Vaalean punaisen hempeys sopii erittäin hyvin myös eri puulajien ja harmaansävyjen seuraksi.